«Ναρκοπέδια» του κορονοϊού τα ασφυκτικά γεμάτα κρατητήρια Λέσβου

Για τα προβλήματα των αστυνομικών υπαλλήλων ενημερώθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

Σχεδόν διπλάσιοι κρατούμενοι από τη χωρητικότητα των κρατητηρίων στοιβάζονται αυτήν τη στιγμή στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, αφού αυτά εν πολλοίς έχουν μετατραπεί σε Προαναχωρησιακά Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ).

Μετά την καταστροφή της Μόριας και συνάμα του ΠΡΟΚΕΚΑ που λειτουργούσε εκεί, όσοι συνελήφθησαν εκ νέου μεταφέρονται στα κρατητήρια του Α.Τ. Μυτιλήνης, που θυμίζουν «ωρολογιακή βόμβα», εξαιτίας της διαμορφωθείσας κατάστασης λόγω κορονοϊού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου.

Σε συνάντηση που είχαν οι αστυνομικοί της Λέσβου με τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Γιάννη Μπουρνού, οι ίδιοι ενημέρωσαν ακόμη για την ανάγκη θωράκισης του αστυνομικού προσωπικού απέναντι στον ιό και ότι η διενέργεια τεστ rapid σε όλους τους αστυνομικούς της Δ.Α. Λέσβου είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Οπως επιπλέον σημείωσαν τέτοια τεστ δεν έχουν γίνει ούτε στους κρατούμενους!

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε τα «δίκαια», όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των αστυνομικών της Ενωσης Λέσβου και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα τα προωθήσει στη Βουλή ζητώντας απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

«Δεσμεύτηκα ότι θα φέρω ξανά στη Βουλή τα προβλήματα των αστυνομικών υπαλλήλων, διεκδικώντας άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις» δήλωσε ο ίδιος.

Γιώργος Παγούδης

Πηγή: efsyn.gr

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image