Ενισχύστε την προσπάθειά μας για την οργάνωση μιας 3ήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στους Δελφούς, στην οποία θα λάβουν μέρος 150 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες!

Η ομάδα του Κοινωνικού ΕΚΑΒ ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια για να χαρίσουμε όλοι μαζί μια ξεχωριστή εμπειρία στα παιδιά πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις Δομές μας.

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 / Ώρα έναρξης: 19.00

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται μία ημέρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης μέσω της ticket services.

Ανά τακτά διαστήματα, ορισμένα μίντια αναφέρουν την διεξαγωγή διοικητικών ελέγχων ανεξάρτητων κοινωνικών οργανώσεων, ως αυτό εξορισμού να υπέκρυπτε παρατυπίες ή ακόμα και ατασθαλίες των υπό έλεγχο φορέων. Όσο αφορά το Κοινωνικό ΕΚΑΒ, δηλώνουμε ότι θεωρούμε αυτούς τους ελέγχους επιβεβλημένους και επιθυμητούς. Πρώτον, διότι με το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων αποδεικνύεται η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση της οργάνωσής μας. Δεύτερον, διότι οι διοικητικοί έλεγχοι, εφόσον γίνονται ορθολογικά, αποτελούν για μας ευκαιρία συνεχούς βελτίωσης. Πράγματι, ακόμα και η καλύτερη οργάνωση δεν μπορεί να διεκδικεί την τελειότητα και συνεπώς επιδέχεται περαιτέρω βελτίωση των λειτουργιών της. Έτσι, όχι μόνο δεχόμαστε ανεπιφύλακτα κάθε θεμιτό έλεγχο, αλλά συμβαίνει και να παίρνουμε εμείς την πρωτοβουλία διεξαγωγής τους.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. Έξι παιδιά από τη Δομή ασυνόδευτων ανηλίκων Νεφέλη 1 επισκέπτονται το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Ο ενθουσιασμός των παιδιών δεν περιγράφεται. Τους εντυπωσιάζει ο ναός, η φύση το μαγευτικό τοπίο και συνεχώς κάνουν ερωτήσεις και εντυπωσιάζονται από τις ιστορίες της μυθολογίας που μαθαίνουν επί τόπου. Φωτογραφίζονται και απολαμβάνουν τη στιγμή και έρχεται η ώρα της αποχώρησης.

Μια ιδιαίτερα δύσκολη σχολική χρονιά βρίσκεται στην έναρξή της με το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου. Παρ' όλους τους περιορισμούς και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, οι Ασυνόδευτοι Ανήλικοι πρόσφυγες που διαμένουν στη χώρα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα και κατά τη νέα αυτή χρονιά. 

Προληπτική εξέταση για ανίχνευση του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Νεφέλη 1» του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, που βρίσκεται στον Πειραιά. 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ παρευρέθηκε στο χώρο της Δομής, όπου έλαβε δείγματα από τους 36 φιλοξενούμενους καθώς και από τους εργαζόμενους, τα οποία υπέδειξαν αρνητικά αποτελέσματα. Η προληπτική εξέταση πραγματοποιήθηκε με στόχο την προστασία της δομής από τυχόν κρούσματα αλλά και για την αποφυγή πιθανής διασποράς του ιού στην ευρύτερη κοινωνία.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image