Πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2022, η 2η  Ανθρωπιστική Αποστολή του Κοινωνικού ΕΚΑΒ στην Ουκρανία, μέσω της οποίας μεταφέρθηκε χειρουργικός εξοπλισμός και φάρμακα, σε Νοσοκομεία της Οδησσού και του Λβιβ.  Η ανταπόκριση από τα μέλη της αποστολής, φανερώνει εικόνες και λεπτομέρειες που μαρτυρούν μια επισφαλή κατάσταση, η οποία δεν φαίνεται να κοπάζει.

Αποστολή του Κοινωνικού ΕΚΑΒ μετέφερε και παρέδωσε στο Περιφερειακό Νοσοκομείο της Οδησσού χειρουργικό και ιατρικό εξοπλισμό, προερχόμενο από ιδίους πόρους και από δωρεές.

Στόχος της αποστολής ήταν η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας απευθείας στους ωφελούμενους φορείς, η άμεση επαφή με τις Δημοτικές αρχές, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Οδησσό, άλλους φορείς και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Φωτογραφική Έκθεση Παιδιών Προσφύγων στη 14η Διοργάνωση PhotoVision

Αρκετά συχνά, συναντάμε σε Δομές Φιλοξενίας προσφύγων,  παιδιά, τα οποία έχουν μπροστά τους ένα απροσπέλαστο εμπόδιο που τα αποτρέπει να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τα βιώματα και τα συναισθήματά τους. Η απουσία κοινής γλώσσας επικοινωνίας, η συστολή και η αποφυγή έκφρασης του συναισθήματος λόγω τραύματος, φυλακίζουν το συναισθηματικό κόσμο των ξεριζωμένων παιδιών που με δυσκολία ξεκλειδώνεται.


kean.jpgkean.jpg

Το «Διαβατήριο των Δικαιωμάτων» των παιδιών προσφύγων παρουσιάστηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Οργανώσεων Κοινωνικό ΕΚΑΒ και ΚΕΑΝ, στον πολυχώρο Εscape Athens.

Το Κοινωνικό ΕΚΑΒ και το ΚΕΑΝ, δημιούργησαν ένα έντυπο, συμβολικά ονομαζόμενο «Διαβατήριο Δικαιωμάτων», στο οποίο συνοψίζονται τα βασικά δικαιώματα των παιδιών προσφύγων. Το «Διαβατήριο» αποτελεί ένα προσωποποιημένο μέσο ευαισθητοποίησης για την τήρηση των δικαιωμάτων των νεαρών προσφύγων.

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής δημιούργησαν για ακόμα μία φορά ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για εφήβους ηλικίας 14 έως 19 ετών. Το διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας Co-OPERAtive: An intercultural and collaborative opera hub for young people θα φιλοξενήσει μια ομάδα 30 νέων από διαφορετικές εθνότητες και διακριτά κοινωνικά και πολιτισμικά υπόβαθρα, σε μια σειρά εργαστηρίων με διακεκριμένους καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και της όπερας. Ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτούντες άσυλο και μαθητές από διαφορετικά σχολεία και γειτονιές της Αττικής θα αναπτύξουν μια κοινή καλλιτεχνική γλώσσα για να συνδημιουργήσουν ένα δικό τους πρωτότυπο νέο έργο.

Ενισχύστε την προσπάθειά μας για την οργάνωση μιας 3ήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στους Δελφούς, στην οποία θα λάβουν μέρος 150 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες!

Η ομάδα του Κοινωνικού ΕΚΑΒ ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια για να χαρίσουμε όλοι μαζί μια ξεχωριστή εμπειρία στα παιδιά πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις Δομές μας.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image