Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, εργαζόμενοι και φίλοι του Κοινωνικού ΕΚΑΒ συγκεντρώθηκαν στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν όλους όσους δραστηριοποιούνται στο ανθρωπιστικό κίνημα.

Φέτος η αποκριά στην Κοζάνη είναι πράσινη και τα παιδιά της Δομής ασυνόδευτων πρoσφύγων "Νεφέλη 3", βοηθούν φτιάχνοντας Eco-nfetti. Τα Econfetti αποτελούνται από ξερά φύλλα δέντρων και ετοιμάστηκαν σε συνεργασία με την Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia - CLUBE. Τα παιδιά της δομής έζησαν βήμα βήμα όλη την δημιουργική διαδικασία, Μάζεψαν τα ξερά φύλλα, τα έκοψαν σε σχήμα κονφετί, τα έβαλαν στα χάρτινα σακουλάκια & θα τα μοιράσουν οι ίδιοι!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα που διεξάγει ο Chico Nseci με σκοπό την απόκτηση Ασύλου Διεθνούς Προστασίας. Η πρόσφατη απορριπτική απόφαση από την Υπηρεσία Ασύλου στο καθ’ όλα δίκαιο αίτημά του για να αναγνωριστεί ως πρόσφυγας συνιστά κατάφορη αδικία καθώς πληροί χωρίς καμία αμφιβολία όλες τις προϋποθέσεις υπαγωγής του σε Προσφυγικό Καθεστώς Διεθνούς Προστασίας. 

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Κοινωνικό ΕΚΑΒ, Οδυσσέας Βουδούρης, συζήτησε την περίπτωση απόρριψης αιτήματος ασύλου του Chico Nseci με τον δημοσιογράφο Προκόπη Αγγελόπουλο στην εκπομπή "Η Ελλάδα στον Κόσμο" (Η Φωνή Της Ελλάδας - ΕΡΤ).
 
Ο Chico πληροί αναμφίβολα τις προϋποθέσεις υπαγωγής του σε Προσφυγικό Καθεστώς Διεθνούς Προστασίας!
Ζητούμε το αυτονόητο!
 
Για έναν άνθρωπο που κατάφερε να ξεφύγει από την κόλαση επί γης, το Κονγκό και να ενταχθεί κοινωνικά στην Ελλάδα.
 

Κονγκό, Μαρόκο, Λιβύη, Τουρκία, Ελλάδα. Ο Σίκο αγωνίστηκε σκληρά, έμαθε την ελληνική γλώσσα, τελείωσε το λύκειο και τώρα κινδυνεύει να επιστρέψει στο επικίνδυνο περιβάλλον απ’ όπου δραπέτευσε.

Ο Σίκο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «Untitled for now: An old fable», στη Λυρική Σκηνή, όπου είχε παρακολουθήσει εξάμηνο πρόγραμμα. Πλέον, όλος ο κόσμος που είχε χτίσει στα όνειρά του καταρρέει...

Δημήτρης Αγγελίδης

Ο μαθητής πρόσφυγας κατάφερε να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία, η Υπηρεσία Ασύλου αναγνώρισε ότι κινδυνεύει αν απελαθεί στο Κονγκό, αλλά με μια ανεξήγητη αντίφαση απέρριψε το αίτημα ασύλου. «Για όλους τους λόγους του κόσμου, να δοθεί στον Σίκο διεθνής προστασία!», σημειώνει η Μαρία Δημητροπούλου από το Κοινωνικό ΕΚΑΒ.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image