Το 2ο πάνελ του προγράμματος "New Living Perspectives", πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, και με χαρά  μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια πολύ κατατοπιστική και ενδιαφέρουσα εμπειρία!

Για τους έφηβους πρόσφυγες η ενηλικίωση είναι μια εξέλιξη που τις περισσότερες φορές τους οδηγεί σε μια κατάσταση αναφάλειας και εγκατάλειψης.

Για το λόγο αυτό ήταν εξαιρετικά σημαντική η χθεσινή συνάντηση των παιδιών μας στην εκδήλωση της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων - Heracles Moskoff - sspuam - στην οποία παρευρέθηκαν Ευρωπαίοι Εταίροι από Ιρλανδία, Κύπρο και Πορτογαλλία. Οι ανήλικοι πρόσφυγες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες τους στα άτομα που ασχολούνται με την μορφoποίηση κοινών πολιτικών για την ενίσχυση των Ασυνόδευτων Ανηλίκων κατά τη μετάβαση τους στην ενηλικίωση.

Στον σύγχρονο κόσμο, οι σκοποί του εθελοντισμού και της υποστήριξης ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση ευαλωτότητας είναι πιο ευδιάκριτοι από ποτέ. Η φροντίδα παιδιών και δη παιδιών που ζουν σε μια χώρα χωρίς τους γονείς τους και την οικογένειά τους, αποτελούν ένα φλέγον θέμα για τη χώρα μας, που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 2.224 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

🔴 H χθεσινή #εκκένωση της Δομής Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων του Κοινωικού ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην Παλαιά Πεντέλη, πραγματοποιήθηκε στις 19:30 το απόγευμα. Η εκκένωση έγινε μετά από τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες 8 εργαζόμενων της Δομής του Koινωνικού ΕΚΑΒ, που μέσα σε 20 λεπτά χωρίς βοήθεια, απομάκρυναν 29 ανήλικους.

Η Δομή Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων "Νεφέλη 2" #Πεντέλης έχει εκκενωθεί με τη βοήθεια του προσωπικού της οργάνωσης. Ολα τα παιδιά είναι ασφαλή και μεταφέρθηκαν στις Δομές που λειτουργούμε στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Οι εικόνες που μοιραζόμαστε μαζί σας, αποτελούν ένα μόνο δείγμα της μαγικής παράστασης που ζήσαμε χθες. Μιας παράστασης στην οποία έλαμψαν παιδιά πρόσφυγες αλλά και παιδιά που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Το "Untitled for now: An old fable", αυτή η παράσταση μουσικού θεάτρου σε σύνθεση 'Αντη Σκορδή και σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, ήταν μια αποκάλυψη για κάθε έναν από εμάς που καθόταν στη θέση του θεατή.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image