Το ντοκιμαντέρ της Χριστίνας Βάζου προβάλλεται στις 29 Απριλίου στο Studio NEW STAR art cinema

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη ζωή τριών ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων από το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη/Συρία και το Μπουρούντι, οι οποίοι γίνονται φίλοι στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κοινωνικού ΕΚΑΒ στην Ελλάδα. Καταγράφοντας την πορεία τους για τέσσερα χρόνια, η ταινία αναδεικνύει το ψυχικό τους σθένος, τη στάση τους απέναντι στη ζωή και τον αγώνα τους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Μέσα από την οπτική της Χριστίνας Βάζου, φωτογράφου και εργαζόμενης στο Κέντρο Φιλοξενίας, το ντοκιμαντέρ προσφέρει μια ειλικρινή ματιά πίσω από την ταυτότητα του «πρόσφυγα», αποκαλύπτοντας καθολικές αλήθειες που αφορούν όλους μας. Παρά τις διαφορετικές ιστορίες τους, οι τρεις νέοι μοιράζονται έναν κοινό στόχο: να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να αναδειχθούν νικητές.

Το «Θέλω να είμαι νικητής»/"I want to be a winner" προβάλλεται στις 29 Απριλίου 2026 στην Αθήνα, στο Studio NEW STAR art cinema, στις 7:30 μ.μ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ και μέλη του Κοινωνικού ΕΚΑΒ. Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική την οικονομική συνεισφορά σας. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας. 

Μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης, γεμάτη σοφία και εσωτερική δύναμη!

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ: ΕΔΩ

Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε από το Κοινωνικό ΕΚΑΒ, με τη συμμετοχή των παιδιών που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και ανέδειξαν, μέσα από τη δική τους διαδρομή, την αξία της φροντίδας, της αλληλεγγύης και της αντοχής.

Βίντεο & Σκηνοθεσία: Χριστίνα Βάζου
Μοντάζ: Μιχάλης Παπαδάκης
Supervisor: Αντώνης Ξένος
Επίβλεψη post production: Boo Productions

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον τραγουδοποιό Josh Island, που μας παραχώρησε το τραγούδι του "Human Flow".

Αγαπητοί Φίλοι, 

H Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Αλληλεγγύης του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, επιστρέφει και φέτος στην καρδιά της πόλης, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης  (Φωκίωνος Νέγρη 42 – 11361 Αθήνα). 

Σας περιμένουμε την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, για να γιορτάσουμε μαζί την αλληλεγγύη, τη συνύπαρξη και το ζεστό πνεύμα των γιορτών με πολλές και διαφορετικές δράσεις.
Στο σημείο θα υπάρχει ζεστό τσάι και κεράσματα για όλους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά!

Στον πυρήνα κάθε ανθρώπινης ιστορίας υπάρχει μια επιθυμία, να σταθούμε στα πόδια μας, να ακουστούμε, να βρούμε χώρο να υπάρξουμε με αξιοπρέπεια. Αυτή η ανάγκη διατρέχει το ντοκιμαντέρ «I want to be a winner», μια παραγωγή του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, που συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Βάζου, ακολουθεί επί τέσσερα χρόνια τη ζωή τριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που βρέθηκαν στα Κέντρα Φιλοξενίας της οργάνωσης σε μια στιγμή απόλυτης αβεβαιότητας. Δεν είναι μια ιστορία ηρωισμού· είναι η καθημερινή προσπάθεια των παιδιών, τα μικρά τους βήματα, οι φόβοι και οι στιγμές επανεκκίνησης. Μια αφήγηση που δείχνει τον άνθρωπο όπως είναι, χωρίς εξιδανικεύσεις και προκαταλήψεις.

Το ντοκιμαντέρ «I WANT TO BE A WINNER – Θέλω να είμαι νικητής» της Χριστίνας Βάζου συμμετέχει στο 19ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας – docfest και θα προβληθεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025 και ώρα 20:45, στην Αίθουσα 2, Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Λεωφόρος Χαϊνά 93, 34132 Χαλκίδα.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη ζωή τριών ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων από το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη/Συρία και το Μπουρούντι, οι οποίοι γίνονται φίλοι σε ένα Κέντρο Φιλοξενίας στην Ελλάδα. Καταγράφοντας την πορεία τους για τέσσερα χρόνια, η ταινία αναδεικνύει το ψυχικό τους σθένος, τη στάση τους απέναντι στη ζωή και τον αγώνα τους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν απαγορεύσει την Παλαιστινιακή σημαία στα κατεχόμενα εδάφη.

Έτσι, οι Παλαιστίνιοι υιοθέτησαν το καρπούζι, που έχει τα ίδια χρώματα (κόκκινο, πράσινο, λευκό και μαύρο) ως σιωπηλό σύμβολο αντίστασης.

Με ιδιαίτερη χαρά, τα παιδιά πρόςσφυγες που διαμένους στ Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Κοινωνικού ΕΚΑΒ στην Αττική, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις δράσεις του προγράμματος INTACT, ενός καινοτόμου έργου που αξιοποιεί την θεραπεία μέσω περιπέτειας (adventure therapy) για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών.
 
Οι νεαροί πρόσφυγες, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στα πρώτα βιωματικά μαθήματα εσωτερικής αναρρίχησης, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης προσέγγισης που ενδυναμώνει, θεραπεύει και δημιουργεί χώρο για εμπειρίες χαράς, συνεργασίας και προσωπικής εξέλιξης.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image