Mία υγιής κοινωνία φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα παιδιά της.

 • "Σήμερα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε για τα δικαιώματα του παιδιού. Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από κακά πράγματα και είμαστε ευγνώμονες και θέλουμε η αστυνομία να προστατεύει εμάς και τους ανθρώπους και είμαστε ευγνώμονες.
  Μαχμούντ και Αμπντούλ
 • "Ξεκούραση και ύπνος και παιχνίδι, να πας στο σχολείο, φαγητό"
  Μοχσίν
 • "Κάθε παιδί έχει δικαιώματα όπως την ιππασία και την εκπαίδευση. Τα παιδιά πρέπει να είναι προστατευμένα και σεβαστά από την κοινωνία."
  Μοχάμεντ

Στην Δομή "Νεφέλη 3" της Νεράιδας Κοζάνης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των Δικαιωμάτων του παιδιού, η εκπαιδευτική ομάδα σε συνεργασία με την ψυχολογική υπηρεσία, αξιοποίησε εκπαιδευτικά εργαλεία της Διεθνούς Αμνηστίας στην καθημερινότητα του ξενώνα.

Στα πλαίσια των δράσεων εκπαίδευσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δημιουργήσαμε μαζί με τα παιδιά, πολύχρωμα χαρτόνια-πανό αποτυπώνοντας συναισθήματα και σκέψεις μας για δικαιώματα των παιδιών.

Τίτλος: 

Τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών γίνονται μάθημα, εργαστήριο ζωγραφικής και αφορμή δημιουργίας στις Δομές Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Κοινωνικού ΕΚΑΒ.

 • Γιορτάζοντας την Παγκόσμια μέρα του παιδιού στις 20 Νοεμβρίου, ξεκίνησε μία σειρά μαθημάτων, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και ενημερώσεων για τα δικαιώματα του παιδιού.
 • Οι νεαροί φιλοξενούμενοι της Δομής "Νεφέλη 2" παρακολούθησαν ένα μάθημα που οργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς της Δομής με σκοπό την ενημέρωσή τους σχετικά με τα δικαιώματά τους!
 • Τα δικαιώματα του παιδιού, θα παραμείνουν ένα απλό όραμα στα χαρτιά αν δεν αποκτήσουν νόημα για την πραγματική ζωή ενός ατόμου. Ως εκ τούτου, πρέπει να γίνουν κατα­νοητά και να συνδεθούν με πραγματικές εμπειρίες, πρέπει δηλαδή να εφαρμόζονται στην καθημερινή ζωή και οι παραβιάσεις τους να εντοπίζονται. Την ίδια στιγμή οι θεσμικοί φορείς και ο κάθε πολίτης ατομικά οφείλουν να μάχονται ουσιαστικά για την προστασία και την εφαρμογή τους, μη αποστρέφοντας το βλέμμα στις πολλαπλές παραβιάσεις που χωρίς υπερβολή βλέπουμε να συμβαίνουν κατ' εξακολούθηση.

Το Σάββατο 20 Nοεμβρίου, γιορτάσαμε με ένα αρκετά ιδιαίτερο τρόπο την Παγκόσμια μέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

 • Μαζί με την Παρέα του Δάσους και τα μικρά μας παιδιά από τη Δομή "Νεφέλη 2" είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε μέρος σε ένα εργαστήριο εξερεύνησης στο βουνό του Υμηττού, όπου μάθαμε για τη χλωρίδα και την πανίδα του, συλλέξαμε στοιχεία της φύσης, εξερευνήσαμε και μάθαμε μέσα από τις ερωτήσεις των παιδιών. Τα παιδιά απόλαυσαν το δικαίωμά τους στην διασκέδαση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία με τον καλύτερο τρόπο!
 • Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Είναι μια μέρα που μας θυμίζει κάτι που πολύ συχνά ξεχνάμε και θα πρέπει να το σκεφτόμαστε καθημερινά.
 • Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης. Εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες πολεμικών συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες μένουν ορφανά ή και σκοτώνονται από ασθένειες λόγω απουσίας περίθαλψης.
 • Ας μην ξεχνάμε όμως ότι μια παγκόσμια ημέρα δεν κάνει την διαφορά. Η κάθε μέρα μετράει και όλοι οφείλουμε να πάρουμε αυτά τα παιδιά υπό την προστασία μας.

17 Νοεμβρίου 1973
Ημέρα μνήμης. Μια μέρα που καθόρισε την ιστορία της Ελλάδας.

Σήμερα το πρωί, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Δομή "Νεφέλη 1" του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, επισκέφθηκαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους το Μετσόβιο Πολυτεχνείο για να αφήσουν ένα λουλούδι εις μνήμην των πεσόντων.

 • Την προηγούμενη Παρασκευή 12/11, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες που διαμένουν στις Δομές φιλοξενίας του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα "Πες το στην πόλη" που διοργανώθηκε από την ομάδα Victoria Square Project.
 • Στη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να ερμηνεύσουν το έργο «We Apologize» του Adrian Paci στη Πλατεία Βικτωρίας και μέσω πρωτότυπων μεθόδων επικοινωνίας, όπως η φωτογραφία και η γραφιστική, δημιούργησαν τη δική τους αντιπροσωπευτική δήλωση.
 • Στόχος ήταν να τους δοθεί η ευκαιρία να παρέμβουν και να εκδηλώσουν τις σκέψεις τους πάνω στο θέμα, καταγράφοντας τις ιδέες τους πάνω σε μεγάλες διαφάνειες τοποθετημένες σε φωτογραφίες διαφόρων σημείων της πλατείας.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image