1. Η ανάληψη της ένταξης των προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, ήταν προσωπική σας επιλογή ή είστε σε εντεταλμένη αποστολή;

Προσωπική μου επιλογή είναι η κοινωνική αλληλεγγύη. Για το χαρτοφυλάκιο η επιλογή είναι του πρωθυπουργού.

 

2. Ποιο είναι το προσωπικό σας στοίχημα στη πολιτική θέση ευθύνης που αναλάβατε;

Η σύνδεση της παραμονής στη χώρα με την εκπαίδευση και την εργασία.

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου το Κοινωνικό ΕΚΑΒ πραγματοποίησε την παρουσίαση του βιβλίου «Παιδικές διαδρομές σε καιρό πολέμου» στο χώρο του Impact Hub, στο κέντρο της Αθήνας.

Το βιβλίο αυτό που αποτελείται από προσωπικές ιστορίες ανήλικων προσφύγων, έγινε η βάση για μια ευρεία συζήτηση αναφορικά με τη φιλοξενία, τα δικαιώματα, την ένταξη, αλλά και για τις αιτίες του ξεριζωμού εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε ηλικίας, που πάντα θα ονειρεύονται ότι μια μέρα θα επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Το Κοινωνικό ΕΚΑΒ σας προσκαλεί στην

παρουσίαση του βιβλίου "Παιδικές διαδρομές σε καιρό πολέμου",

Πέμπτη 21 Μαρτίου, 18:30, στο Impact Hub

(Καραϊσκάκη 28, 300μ. από το σταθμό μετρό "Μοναστηράκι").

Περισσότερα από δυο χιλιάδες προσφυγόπουλα βρίσκονται σήμερα στη χώρα μας. Αυτοί οι «ασυνόδευτοι ανήλικοι», όπως τους ονομάζουμε κάπως ψυχρά στα διοικητικά έγγραφα, έχουν χάσει τα πάντα. Όχι μόνο το σπίτι τους, το χωριό ή την πόλη τους, όπως και κάθε άλλος πρόσφυγας, αλλά και την αγκαλιά της μάνας τους, τη στοργή του πατέρα τους, ακόμα και την απλή παρουσία κάποιου συγγενή.

Οι «Παιδικές διαδρομές σε καιρό πολέμου», είναι μια συλλογή προσωπικών μαρτυριών από παιδιά προσφύγες που φιλοξενήθηκαν στα Κέντρα ασυνόδευτων ανηλίκων, της οργάνωσης «Κοινωνικό ΕΚΑΒ». Είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο στα παιδιά που πέρασαν και περνούν τη φρίκη του πολέμου. Περισσότερα από 2,000 από αυτά τα παιδιά που έχουν χάσει την οικογένειά τους, βρίσκονται σήμερα στη χώρα μας. Αυτοί οι «ασυνόδευτοι ανήλικοι», όπως τους ονομάζουμε κάπως ψυχρά στα διοικητικά έγγραφα, έχουν χάσει τα πάντα.  Όχι μόνο το σπίτι τους, το χωριό ή την πόλη τους, όπως και κάθε άλλος πρόσφυγας, αλλά και την αγκαλιά της μάνας τους, την στοργή του πατέρα τους, ακόμα και την απλή παρουσία κάποιου συγγενή.

Άλλη μία χρονιά που φτάνει στο τέλος της…
Μία χρονιά γεμάτη από γεγονότα, εμπειρίες και συναισθήματα που τα βιώσαμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά με τον δικό του τρόπο, στην μεγάλη ομάδα του Κοινωνικού ΕΚΑΒ.
Κάθε χρονιά που περνάει φαίνεται να είναι όλο και πιο απαιτητική. Σήμερα, λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το 2023, αναλογιζόμαστε όλα αυτά που προσπαθήσαμε, αυτά που καταφέραμε, αλλά και τις δυσκολίες μας, τις απογοητεύσεις. Δεν παραμερίζουμε ακόμα και τις αποτυχίες μας, διότι αυτές μας διδάσκουν, μας προσφέρουν γνώσεις για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις.

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα πραγματοποιηθεί μια «Χριστουγεννιάτικη γιορτή αλληλεγγύης», με ελεύθερη είσοδο και καλό σκοπό, από το Κοινωνικό ΕΚΑΒ!

Ηανθρωπιστική οργάνωση Κοινωνικό ΕΚΑΒ, προσκαλεί και φέτος τους φίλους της και όλους τους  πολίτες που επιθυμούν να χαρούν μια πρωτότυπη γιορτή στην καρδιά της Αθήνας μας, στη  Χριστουγεννιάτικη γιορτή αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, από τις 12:00 ως τις 21:00.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image