Αυτή τη μέρα δεν θα την ξεχάσουμε!
Xθες, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια κρουστών που οργανώθηκαν από τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής και υλοποιήθηκαν από την εκρηκτική ομάδα κρουστών Drum Works.
Η τελική συναυλία ενθουσίασε τα παιδιά, αφού δεν περίμεναν ποτέ ότι θα έπαιζαν μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό! Ετερόκλητες ομάδες νέων, παιδιών και εκπαιδευτικών, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συνδημιουργήσουν και να έρθουν σε επαφή - για πρώτη φορά οι περισσότεροι - με ένα εντελώς καινούργιο κόσμο, αυτόν της μουσικής διδασκαλίας.

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 / Ώρα έναρξης: 19.00

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται μία ημέρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης μέσω της ticket services.

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για την εκπαιδευση προσφύγων με τη συμμετοχή του Κοινωνικού ΕΚΑΒ

H ομάδα της Grasshopper ήρθε στις Δομές του Κοινωνικού ΕΚΑΒγια να μιλήσει με τα προσφυγόπουλα για το θέμα του σχολείου και την εκπαίδευση που επιθυμούν, για το όνειρα και τις ελπίδες τους για το μέλλον… Για να δώσει φωνή στις ανάγκες αυτών των παιδιών και στις προσδοκίες τους από το ελληνικό σχολείο.

Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που μένουν στις Δομές και στα διαμερίσματα των προγραμμάτων "Νεφέλη" και "Ιάσων" σπεύδουν να την υποδεχθούν με ένα πολύ ξεχωριστό δώρο.😊 Ένα βιβλίο με ευχές, ζωγραφιές που πλημμυρίζει αγάπη και αντηχεί το μήνυμα "Μη Μας Ξεχνάτε".

Η μικρή προσφυγοπούλα Αmal έκανε μια στάση στα Ιωάννινα και πλήθος κόσμου από την όμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου αλλά και από πολλές χώρες του εξωτερικού, έσπευσαν να την υποδεχτούν και να την συναντήσουν στο Βυζαντινό κάστρο κόσμημα της παλιάς πόλης Ιτς Καλέ.

Ιδιαίτερη ήταν η χαρά μιας ομάδας ασυνόδευτων ανηλίκων που μένουν στη Δομή "Νεφέλη 3" του Kοινωνικού ΕΚΑΒ, που ταξίδεψαν από την Κοζάνη στα Ιωάννινα για να υποδεχθούν το κορίτσι από τη Συρία. Αγκαλιάζοντας το ταξίδι της Αμάλ, έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο για τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image