Δ.Σ. και Επιτροπή Σχεδιασμού και Οργάνωσης

Οδυσσέας Βουδούρης

Οδυσσέας Βουδούρης

Ο Οδυσσέας Βουδούρης γεννήθηκε στη Βουδαπέστη και μεγάλωσε στη Γαλλία. Είναι ιατρός χειρουργός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου των Παρισίων, εξειδικευμένος στη μεταβολική χειρουργική. Από τη δεκαετία του '80 δραστηριοποιείται στο ανθρωπιστικό κίνημα μετέχοντας σε χειρουργικές αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές. Διετέλεσε πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και αντιπρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης Médecins Sans Frontières. Την περίοδο 2001-2004, συμμετείχε, ως πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Πελοποννήσου, στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια του ΕΣΥ. Εκλέχτηκε βουλευτής Μεσσηνίας το 2009 και της Β’ Αθηνών το 2012. Συμμετείχε στην ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, της οποίας διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Τον Μάρτιο 2016 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Υποδοχής προσφύγων, θέση από την οποία παραιτήθηκε πέντε μήνες αργότερα. Ίδρυσε, μαζί με άλλους ιατρούς, κοινωνικούς επιστήμονες, δημοσιογράφους κλπ., το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ», του οποίου είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Παναγιώτης Σπύρου

Παναγιώτης Σπύρου

Ο Παναγιώτης Σπύρου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε παιδαγωγικά στη  Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Παιδαγωγικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Είναι πτυχιούχος  της Διοίκησης Ανθρώπινων πόρων του ΕΚΠΑ και απέκτησε μεταπτυχιακό στην «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία», από τη σχολή Νομικών και  Πολιτικών  Επιστημών Αθήνας. Κατέχει πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών Διευθυντής της Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αναλαμβάνοντας πρόγραμμα παρουσίασης προς τους μαθητές της ανθρωπιστικής δράσης σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Ως μέλος του ΔΣ του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, δραστηριοποιείται ειδικά για την σχολική ένταξη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. 

Ήριννα Χασιώτη

Ήριννα Χασιώτη

Η Ήριννα Χασιώτη γεννήθηκε στο Λονδίνο. Διδάχτηκε βιολί από μικρή ηλικία και αποφοίτησε από το Μουσικό σχολείο Παλλήνης, αποκτώντας ιδιαίτερες γνώσεις στο πιάνο, στην αρμονία, στην βυζαντινή μουσική κ.α. Χορεύει κλασικό μπαλέτο, συμμετέχοντας σε πολλές παραστάσεις, στο Μέγαρο Μουσικής, στο Κηποθέατρο Παπάγου κ.α. Σπουδάζει Γεωγραφία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Φωτογραφία στην Leica Academy. Επιμελήθηκε φωτογραφικά το ντοκιμαντέρ του προγράμματος «Θέτις» του Κοινωνικού ΕΚΑΒ. Έχει φωτογραφίσει σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων και σε προσφυγικούς καταυλισμούς. Με την συμμετοχή συμφοιτητών της από την Leica Academy προετοιμάζει έκθεση φωτογραφιών με θέμα «Human body adaptation in nature». Υποστηρίζει γραφιστικά την οργάνωση, δημιουργώντας το λογότυπο του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, την γραφιστική παρουσίαση του «Διαβατήριου Δικαιωμάτων» των προσφύγων κλπ. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού ΕΚΑΒ από το 2020. 

Μαρία Δημητροπούλου

Μαρία Δημητροπούλου

Η Μαρία Δημητροπούλου γεννήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας ενεργή δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία, Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομική Ιστορία, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Απέκτησε μεταπτυχιακό στη Σύγχρονη Ιστορία  της Μέσης Ανατολής, με αντικείμενο τον Αραβικό Σοσιαλισμό και τις επιρροές από το Μαρξισμό και τις αραβικές παραδόσεις. Εργάστηκε ως ερευνήτρια για την οργάνωση Safer World με θέμα «Το πραγματικό κόστος της Ιρλανδό-Βρετανικής σύγκρουσης». Από το 2001, υπήρξε επιστημονικός σύμβουλος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής προσφύγων. Μετείχε στην ίδρυση του Κοινωνικού ΕΚΑΒ το 2016 και εργάζεται γι’ αυτό από τότε, ως συντονίστρια των προγραμμάτων «Θέτις», για τους πρόσφυγες με αναπηρία, και «Νεφέλη», για την φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων. Είναι μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού και Οργάνωσης του Κοινωνικού ΕΚΑΒ.

Νίκος Χασιώτης

Νίκος Χασιώτης

Ο Νίκος Χασιώτης γεννήθηκε στο Μαρκόπουλο Αττικής, σπούδασε Φιλοσοφία στο King's College στο Λονδίνο. Απέκτησε μεταπτυχιακό στο Birkbeck College με θέμα τη Φιλοσοφία και το Βρετανικό Εμπειρισμό και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στη Φιλοσοφία της Σκέψης. Επιμελήθηκε μετάφραση συγγραμμάτων όπως «Αιτιότητα και Εξήγηση», «Επιλεγμένη Αλληλογραφία Μαρξ-Ένγκελς» και «Η τηλεόραση στη Δύση και τα Δόγματά της». Εργάστηκε ως λέκτορας στα Μεταπτυχιακά Τμήματα του ΜΙΘΕ (Μεθοδολογία και Ιστορία της Θεωρίας των Επιστημών) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ δίδαξε το μάθημα «Λογική και Φιλοσοφία της Σκέψης» στο University of Westminster του Λονδίνου. Εργάζεται από το 2019 στο Κοινωνικό ΕΚΑΒ, ως συντονιστής της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Νεφέλη 1» του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και είναι μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού και Οργάνωσης.

Άννα Μαρία Κατωμονιάτη

Άννα Μαρία Κατωμονιάτη

Η Άννα Μαρία Κατωμονιάτη γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επί του παρόντος ολοκληρώνει μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Πολιτική. Ασχολήθηκε με  τον τομέα  της Μουσειοπαιδαγωγικής, παρουσιάζοντας προγράμματα στα  Αρχαιολογικά Μουσεία Θεσσαλονίκης και Λευκωσίας.  Υπήρξε μέλος των ομάδων ανασκαφής στην Αρχαία Αγορά Πέλλας και στη Βεργίνα, ενώ έλαβε μέρος και σε ανασκαφές για τον εντοπισμό λειψάνων των αγνοούμενων πεσόντων Τηλλυρίας Κύπρου (βομβαρδισμός  1964).  Κατά την περίοδο 2017-2018 εργάστηκε σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, υλοποιώντας διαδραστικά προγράμματα σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Το 2015-16  εργάστηκε εθελοντικά μέσω αυτοοργανομένων  ομάδων στον προσφυγικό καταυλισμό Ειδομένης, ενώ από το 2019 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στις Δομές Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Κοινωνικού ΕΚΑΒ και αποτελεί ταυτόχρονα μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού και Οργάνωσης. 

Κώστας Αποστόλου

Κώστας Αποστόλου

Ο Κώστας Αποστόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και της Ανώτερης Σχολής της Επιθεώρησης Δραματικής Τέχνης της Ρούλας Πατεράκη. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου «Παράθλαση» και του Θεάτρου «Αιώρημα» της Θεσσαλονίκης, του οποίου διετέλεσε καλλιτεχνικός υπεύθυνος από το 2002 μέχρι σήμερα. Έχει διδάξει Υποκριτική σε Δραματικές Σχολές και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Φυλακής Διαβατών. Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δράση με αυτόνομα σχήματα. Υπήρξε συντονιστής Βορείου Ελλάδας του προγράμματος «Θέτις» του Κοινωνικού ΕΚΑΒ για τους πρόσφυγες με αναπηρία, που υλοποιήθηκε με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες. Είναι ιδρυτικό μέλος του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ» και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2020.

Ειρήνη (Ρένα) Μαριόλη

Ειρήνη (Ρένα) Μαριόλη

Η Ειρήνη (Ρένα) Μαριόλη γεννήθηκε στην Καλαμάτα και είναι διπλωματούχος D.P.L.G. από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Παρισιού. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εργάζεται από το 1982 ως αρχιτέκτων-μηχανικός, μέλος του Τ.Ε.Ε.. Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΣΚΑΛ Α.Ε., εταιρίας που ασχολείται με κατασκευές και εμπόριο τροφίμων σε Ευρωπαϊκή εμβέλεια, τα τελευταία 15 χρόνια. Ανήκει στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ως μέλος της Γενικής Συνέλευσης εδώ και 25 χρόνια, και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. ως Υπεύθυνη Ακίνητης Περιουσίας, Ταμίας, και Αντιπρόεδρος. Σήμερα, δραστηριοποιείται στην Οικονομική Επιτροπή της Αρωγής του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού ΕΚΑΒ και μέλος του ΔΣ από το 2020.

Ελένη  Ιωακείμογλου

Ελένη Ιωακείμογλου

Η Ελένη  Ιωακείμογλου γεννήθηκε στη νέα Ιωνία Αττικής, από γονείς προσφυγικής καταγωγής από τη Σμύρνη και την Προποντίδα. Σπούδασε στην Αθήνα και απέκτησε  το Πτυχίο  της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Grenoble (Γαλλία), με αντικείμενο την Οργανική Χημεία, και απέκτησε διδακτορικό Φυσικών Επιστημών (Doctorat d'Etat en Sciences Physiques). Δίδαξε ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (Maitre de Conférences) στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Joseph Fourier της Grenoble. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1987, όπου ανέλαβε Καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας, στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης. Είναι Ομότιμη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Από το 2020 είναι μέλος του ΔΣ του Κοινωνικού ΕΚΑΒ και έχει αναλάβει εθελοντικά προγράμματα εκπαίδευση ασυνόδευτων ανήλικων στις δομές φιλοξενίας.

Αντώνης Ρήγας

Αντώνης Ρήγας

O Αντώνης Ρήγας γεννήθηκε στο Βελβεντό Κοζάνης και σπούδασε Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός και Βιβλιοθηκονόμος στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε δέκα χρόνια στο Δίκτυο Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών. Έχει πλούσια δράση σε αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική, καθώς και στην Ελλάδα. Επίσης εργάστηκε για 12 χρόνια ως υπεύθυνος προγραμμάτων οικολογικών οργανώσεων (WWF, Αρκτούρος, Οικολογική Κίνηση Κοζάνης). Μιλάει 3 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά). Από το 2019 εργάζεται ως συντονιστής της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Νεφέλη 3» Κορησού (Καστοριά) και είναι μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού και Οργάνωσης του Κοινωνικού ΕΚΑΒ.

Αθανασία Νικολοπούλου

Αθανασία Νικολοπούλου

Η Αθανασία Νικολοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας με κατεύθυνση το τμήμα Ορυκτών Πρώτων Υλών. Απέκτησε Μεταπτυχιακό στο Πρόγραμμα Γεωεπιστήμες και Περιβάλλον,  Περιβαλλοντική και Θαλάσσια Γεωχημεία. Εργάστηκε 2 χρόνια ως επιστημονικός βοηθός, διδάσκοντας προπτυχιακούς φοιτητές, ενώ συμμετείχε σε πληθώρα δημοσιεύσεων σε έρευνες που αφορούν την μελέτη γεωυλικών για την αποκατάσταση ρυπασμένων περιβαλλόντων. Έχει συμμετάσχει σε εθελοντικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται στον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών (Greenpeace Hellas, ΑΡΧΕΛΩΝ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS) σε τομείς Εύρεσης Πόρων, Διαχείρισης Εθελοντικών ομάδων και Διοργάνωσης Δράσεων. Για 5 χρόνια υπήρξε συντονίστρια πεδίου σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά  Προγράμματα. Από το 2020 εργάζεται στο Κοινωνικό ΕΚΑΒ, συντονίζοντας την Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Νεφέλη 2» στην Πεντέλη και είναι μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού και Οργάνωσης.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image