Ανήλικοι πρόσφυγες Όταν τα παιχνίδια αποκτούν άλλη φωνή

Το project "Ανήλικοι πρόσφυγες: όταν τα παιχνίδια αποκτούν άλλη φωνή", ξεκίνησε το 2021 στην προσπάθειά μας να δώσουμε φωνή στους ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις Δομές Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Κοινωνικού ΕΚΑΒ. Η συνεργάτης μας, Χριστίνα Βάζου, αφουγκράστηκε την ανάγκη των παιδιών για το μοίρασμα των εμπειριών τους και έτσι ξεκίνησε εκπαιδευτικές δράσεις στις οποίες μέσω των παιχνιδιών Playmobil, τα παιδιά δημιουργούσαν αναπαραστάσεις από τη ζωή τους αλλά και από τα όνειρά τους. 
Αρχίζοντας από τη γέννηση μίας ιδέας, την υλοποίησή της και τη μετέπειτα εξέλιξή της σε ένα πολύ δυναμικό επίπεδο, τα παιδιά βρήκαν το χώρο να ακολουθήσουν αφενός μία μεθοδολογία και αφετέρου να επικοινωνήσουν προσωπικά τους βιώματα με ένα ευρύτερο κοινό. Οι αναπαραστάσεις που δημιουργήθηκαν και συνεχίζουν να δημιουργούνται είναι συγκλονιστικές και αποστομώσαν ακόμα και τους εrγαζόμενους στις Δομές Φιλοξενίας. Μέσω αυτών εισχωρούμε έστω και λίγο στη ζωή τους και κατανοούμε ουσιαστικά τί συμβαίνει στον κoσμο μας, γιατί αναγκάζονται τόσα πολλα και νέα παιδιά να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, και ποιές είναι οι δυσκολίες που συναντούν όχι μόνο στο ταξίδι τους, αλλά και στην Ευρώπη.
Σκοπός της σελίδας αυτής είναι να παρουσιάσουμε βήμα βήμα τις στιγμές που έχουμε ζήσει συνοδεύοντας τα παιδιά σε αυτόν το δημιουργικό τρόπο έκφρασης που τα βοηθάει να επεξεργαστούν τις μνήμες τους από μία διαφορετική διάσταση. Από την άλλη, το project αυτό δίνει τη δυνατότητα σε όλους εμάς να οπτικοποιήσουμε στιγμές από τον αγώνα αυτών των παιδιών και να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα τον ψυχικό τους κόσμο, έτσι ώστε να είναι η επικοινωνία μας πιο ουσιστική και υποστηρικτική.

Παρουσίαση Εκπαιδευτικής Διαδικασίας


Slide Title

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image