«Κοινωνικό Ελληνικό Κλιμάκιο Άμεσης Βοήθειας»

Δ. Καζάνη 24-26 & Δασίου, Αθήνα

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR) του «Κοινωνικού Ελληνικού Κλιμάκιου Άμεσης Βοήθειας» με διακριτικό τίτλο «Κοινωνικό ΕΚΑΒ», που εδρεύει στην Αθήνα και επί της οδού Δ. Καζάνη 24-26 & Δασίου, Τ.Κ. 11526, στο εξής και χάριν συντομίας το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ», ως Υπευθύνου Επεξεργασίας  ή/και Εκτελούντος την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων.

Στο «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» θέτουμε ως προτεραιότητα την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, ως μέρος της φιλοσοφίας μας. Γνωρίζουμε ότι η εμπιστευτικότητα των Προσωπικών Δεδομένων σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για εσάς και προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο διαφανείς στον τρόπο με τον οποίο τα επεξεργαζόμαστε. Το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» είναι  πλήρως συμμορφωμένο με τον Γενικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR). Η παρούσα Πολιτική Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στοχεύει να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τρόπο συλλογής, χρήσης, διαμοιρασμού και προστασίας των προσωπικών σας πληροφοριών.

1.      Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

«Προσωπικά δεδομένα» είναι κάθε πληροφορία που συγκεντρώνεται,  καταγράφεται ή αποθηκεύεται σε μορφή που μπορεί να επιτρέψει την άμεση (πχ επίθετο) ή έμμεση (πχ τηλεφωνικός αριθμός) ταυτοποίησή σας με ένα φυσικό πρόσωπο.

Συνιστούμε να διαβάσετε το παρόν κείμενο, το οποίο περιγράφει την πολιτική προστασίας, πριν μας παραδώσετε αυτήν την πληροφορία.

Η «Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» αποτελεί μέρος των όρων και προϋποθέσεων που διέπουν τις υπηρεσίες μας. Με την αποδοχή αυτών των όρων και προϋποθέσεων, αποδέχεστε ρητά τις διατάξεις αυτές.

2.      Πεδίο Εφαρμογής

Στο «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων των μελών και συνεργατών μας και προσπαθούμε να είμαστε σαφείς σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε, κοινοποιούμε, μεταφέρουμε και αποθηκεύουμε τα προσωπικά δεδομένα σας. Η παρούσα Πολιτική αποτελεί μια σύνοψη των πρακτικών που ακολουθούμε σε σχέση με τα δεδομένα αυτά.

Η Πολιτική Προστασίας ΠΔ ισχύει ενδεικτικά και όχι περιοριστικά για κάθε Υπηρεσία ή λειτουργία που παρέχεται από εμάς και συμπεριλαμβάνει την Πολιτική για την ιστοσελίδα του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ» μας, https://kinonikoekav.gr/ , τις τυχόν προωθητικές ενέργειες  και συνολικά ό,τι αναφέρουμε ως οι «Υπηρεσίες» μας.

Η Πολιτική Προστασίας ΠΔ ισχύει για τη χρήση εκ μέρους σας των Υπηρεσιών μας με ή χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

Είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά την Πολιτική, διότι κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τις πρακτικές που περιγράφουμε σε αυτήν. Αν δεν συμφωνείτε με τις πρακτικές που περιγράφονται στην Πολιτική, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις Υπηρεσίες μας.

Το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» δε φέρει ευθύνη για δεδομένα τα οποία συλλέγονται από εταιρείες και ιστότοπους που δεν εμπίπτουν στον έλεγχο της ή δε συνεργάζονται με αυτή. Κατά την περιήγηση στον ιστότοπό μας, τυχόν υπερσύνδεσμοι που σας μεταφέρουν σε άλλους ιστότοπους διαφεύγουν του ελέγχου του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ» και για το λόγο αυτό δε μπορούμε να εγγυηθούμε την προστασία των δεδομένων σας από αυτούς ούτε φέρουμε ευθύνη για τυχόν δική τους μη – συμμόρφωση.

3.      Στοιχεία Υπεύθυνου Επεξεργασίας

Το «Κοινωνικό Ελληνικό Κλιμάκιο Άμεσης Βοήθειας» με διακριτικό τίτλο «Κοινωνικό ΕΚΑΒ», που εδρεύει στην Αθήνα και επί της οδού Δ. Καζάνη 24-26 & Δασίου, Τ.Κ. 11526, είναι Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων που μας έχετε χορηγήσει ή τα οποία συλλέγουμε για εσάς, σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας.

Για απορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με τους Όρους Χρήσης και την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ» μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στον αριθμό 2107255363 και μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

4.      Συλλογή Δεδομένων.

Οι πιθανοί τρόποι συλλογής πληροφοριών περιλαμβάνουν:

 • την απευθείας συλλογή πληροφοριών από εσάς, κατά την επίσκεψή σας στην Έδρα μας ή σε ένα από τα Παραρτήματά μας , την επικοινωνία μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), σύντομων γραπτών μηνυμάτων (sms), εφαρμογών τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου (Voice over IP λχ. Skype), την προβολή του online περιεχομένου μας, ή τη χρήση άλλων υπηρεσιών μας.
 • Τη συλλογή πληροφοριών από αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες ή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με τους οποίους συνεργαζόμαστε στα πλαίσια της παροχής των Υπηρεσιών μας
 • Πληροφορίες από τρίτους: Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε μπορεί να συνδυαστούν με πληροφορίες που εσείς καταχωρείτε δημόσια, όπως τα στοιχεία επικοινωνίας σας που εσείς μοιράζεστε δημοσίως μέσω των δικών σας ιστοσελίδων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των ενημερωτικών σας email, των εντύπων που χρησιμοποιείτε στις συναλλαγές σας, τις επαγγελματικές σας κάρτες κ.ο.κ. Τέλος, μπορεί να λάβουμε δεδομένα σας από άλλες ελεύθερες βάσεις δεδομένων, για να σας καλέσουμε για επικοινωνία.
 • Το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» δεν επεξεργάζεται Προσωπικά Δεδομένα που αφορούν άτομα ηλικίας μικρότερη των 15 ετών, εκτός των ανήλικων ωφελούμενων των δομών του. Είμαστε ευγνώμονες για κάθε ενέργειά σας που διασφαλίζει ότι τα παιδιά σας δεν μας στέλνουν προσωπικά δεδομένα χωρίς την συγκατάθεσή σας (ιδιαίτερα μέσω του διαδικτύου). Αν παρόλα αυτά, μας αποσταλεί τέτοιου είδους πληροφορία, η οποία θα πρέπει να διαγραφεί, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» (βλ. ανωτέρω άρθ. 3), για να προγραμματίσουμε τη διαγραφή αυτής της πληροφορίας.

5.      Σκοπός επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων Σας

Τα στοιχεία που συλλέγουμε από εσάς περιορίζονται στα απαραίτητα για την εκτέλεση της συμφωνημένης επεξεργασίας.

 • Πληροφορίες που παρέχετε σε εμάς, απευθείας ή μέσω των επιστημονικών συνεργατών μας ή των υπηρεσιών με τις οποίες συνεργαζόμαστε:

Η πληροφορία που είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε για εσάς ή/και για μέλη της οικογένειάς σας, είναι η παρακάτω:

 • Στοιχεία Επαφής (πχ επίθετο, όνομα, τηλέφωνο, email)
 • Προσωπικά Στοιχεία (πχ Αρ. Διαβατηρίου,  Αριθμός Δελτίου Ασύλου, ημερομηνία γέννησης, φύλο, όνομα πατρός, εθνικότητα, τόπος γέννησης, χώρα καταγωγής,  μητρική γλώσσα)
 • Επιπλέον προσωπικά στοιχεία σχετικά με την οικογένεια (Φωτογραφίες οικογένειας και συγγενών, Έγγραφα που αποδεικνύουν συγγένεια, Όνομα Πατρός)
 • Προσωπικά στοιχεία που αφορούν την αξιολόγηση των ωφελούμενων από τους επιστημονικούς μας συνεργάτες (π.χ. Εκθέσεις Κοινωνικών Λειτουργών, Εκθέσεις Ψυχολόγων)
 • Ερωτήματα και σχόλια που έγιναν κατά ή μετά την παροχή των υπηρεσιών μας.
 • Συλλέγουμε και αποθηκεύουμε το περιεχόμενο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας αποστέλλετε, των σύντομων γραπτών μηνυμάτων (sms), των εφαρμογών τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου (Voice over IP λχ. Skype) ή των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, όταν αυτό είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των υπηρεσιών μας και την επικοινωνία μας πριν και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της μεταξύ μας παροχής υπηρεσιών. Επιπλέον, αποθηκεύουμε το περιεχόμενο τηλεομοιοτυπίας (fax) που μπορεί να μας στείλετε.
 • Κατά την είσοδο στην ιστοσελίδα μας αποστέλλονται αυτόματα από τον φυλλομετρητή τερματικού που χρησιμοποιείτε και χωρίς δική σας ενέργεια Προσωπικά Δεδομένα σας όπως: η διεύθυνση IP της συσκευής που χρησιμοποιείτε, η ημερομηνία και η ώρα της πρόσβασης, το όνομα και η ιστοδιεύθυνση (URL) του αρχείου που ζητήθηκε, η ιστοσελίδα/ εφαρμογή, από την οποία πραγματοποιήθηκε η πρόσβαση (referrer-URL), ο φυλλομετρητής που χρησιμοποιείτε, το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας που έχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, καθώς και το όνομα του παρόχου πρόσβασης (access provider).
 • Εάν εκπροσωπείτε νομικό πρόσωπο, το οποίο συμβάλλεται με το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ», θα ζητήσουμε από εσάς να μας χορηγήσετε στοιχεία ταυτοποίησης και επικοινωνίας σας, όπως πχ. Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο Σταθερό, Διεύθυνση, Πόλη, Ταχυδρομικός Κώδικας, Α.Δ.Τ./ διαβατηρίου & Α.Φ.Μ. καθώς και κάποια δεδομένα της εργασιακής σας κατάστασης, όπως επαγγελματική σας ιδιότητα και η σχέση σας με την συμβαλλόμενη Εταιρία.
 • Εάν είστε Προμηθευτής μας, θα συλλέξουμε και θα επεξεργαστούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας που είναι αναγκαία για την προμήθεια των εμπορευμάτων ή των υπηρεσιών σας, τη διαχείριση της μεταξύ μας σύμβασης και την πληρωμή των υπηρεσιών σας.

Η παροχή σ’ εμάς των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποτελεί κατά κύριο λόγο  συμβατική υποχρέωση ή απαίτηση για τη σύναψη σύμβασης σε κάποιες δε περιπτώσεις αποτελεί νομική μας υποχρέωση. Εάν επιλέξετε να μην παρέχετε σ’ εμάς τα Προσωπικά Δεδομένα σας που αναφέρονται ανωτέρω ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να παρέχουμε σ’ εσάς τις υπηρεσίες μας.

6.      Οι επιλογές σας σε θέματα μάρκετινγκ

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για να προωθήσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σε εσάς. Σεβόμαστε τις επιλογές σας σχετικά με τον τρόπο που επιθυμείτε να επικοινωνούμε μαζί σας για θέματα μάρκετινγκ.

Ειδικότερα σχετικά με τα μηνύματα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου που χρησιμοποιούνται για την άμεση προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών παρόμοιων με ήδη παρασχεθέντων από εμάς υπηρεσιών, το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ»  τηρεί τους κανόνες ιδιωτικότητας σχετικά με την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Ν. 3471/2006), ο οποίος υπερισχύει του Γενικού Κανονισμού ΕΕ 679/2016 ως ειδικότερος. Δυνάμει της ανωτέρω διάταξης θα χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία επαφής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποκτήθηκαν νομίμως, στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών ή άλλης συναλλαγής μαζί σας, για την απευθείας προώθηση παρόμοιων υπηρεσιών μας ή για την εξυπηρέτηση παρόμοιων σκοπών. Εάν διαφωνείτε με τη χρήση των στοιχείων επικοινωνίας σας για το σκοπό αυτό, έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε ρητά τη διαφωνία σας σχετικά με τη συλλογή και χρησιμοποίηση των στοιχείων ηλεκτρονικής επικοινωνίας σας, αποστέλλοντας γραπτώς τη διαφωνία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

7.      Cookies, beacons και Παρεμφερείς Τεχνολογίες

Καθώς πλοηγείστε σε έναν Ιστότοπο, ορισμένες πληροφορίες ενδέχεται να συλλέγονται παθητικά (δηλαδή, να συγκεντρώνονται χωρίς εσείς να τις παρέχετε ενεργά), με τη χρήση διαφόρων τεχνολογιών και μέσων, όπως διευθύνσεις πρωτοκόλλου Διαδικτύου, cookies, Internet tags, καθώς και συλλογή δεδομένων πλοήγησης. Εμείς, καθώς και ορισμένα τρίτα μέρη που παρέχουν περιεχόμενο, διαφημίσεις ή άλλες λειτουργίες στις Υπηρεσίες μας, ενδέχεται να χρησιμοποιούμε αυτού του είδους τεχνολογίες σε ορισμένα τμήματα των Υπηρεσιών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην Πολιτική σχετικά με τα cookies και ελέγξτε τον Πίνακα ρυθμίσεων cookies για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα cookies και άλλες τεχνολογίες παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται στον Ιστότοπό μας www.kinonikoekav.gr .

8.      Διασυνδέσεις (link) με μέσα κοινωνικής δικτύωσης / Προσθήκες (plug-in) μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η ιστοσελίδα μας περιλαμβάνει διασυνδέσεις (link) με μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Facebook, Twitter, Instagram. Στο διαδικτυακό τόπο μας έχουν ενσωματωθεί διασυνδέσεις (link) HTML, οι οποίες καθιστούν δυνατή την εύκολη πρόσβαση στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όταν κάνετε κλικ σε ένα από τα κουμπιά, ανοίγει ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης που κατευθύνει το χρήστη στο διαδικτυακό τόπο του αντίστοιχου παρόχου υπηρεσιών, στον οποίο μπορείτε (αφού συνδεθείτε) να χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα, το κουμπί "Μου αρέσει" ή "Κοινοποίηση" ή να αποστείλετε σ’ εμάς κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σκοπό και την έκταση της επεξεργασίας δεδομένων και την περαιτέρω χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από τους παρόχους και τους διαδικτυακούς τόπους αυτών, καθώς και σχετικά με τα δικαιώματά σας και τις πιθανές ρυθμίσεις για την προστασία του απορρήτου σας, ανατρέξτε στις πληροφορίες προστασίας δεδομένων του αντίστοιχου παρόχου υπηρεσιών. 

Facebook:

http://www.facebook.com/policy.php

Twitter:

https://twitter.com/en/privacy

LinkedIn:

https://www.linkedin.com/legal/impressum

Pinterest

https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy

Google+

https://policies.google.com/privacy?hl=el

9.      Πώς χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας - Νόμιμη βάση επεξεργασίας

Χρησιμοποιούμε και επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα που τυχόν συλλέγουμε, ακόμη και συνδυαστικά μεταξύ τους, ώστε:

 • Εφόσον είστε ωφελούμενος των δομών μας, να σας παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες, με προσήκοντα τρόπο, σύμφωνα με τις δράσεις που αναλαμβάνουμε στα πλαίσια του ανθρωπιστικού μας έργου. Νομική βάση της επεξεργασίας δεδομένων αποτελεί η Εκτέλεση Σύμβασης. (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β του ΓΚΠΔ).
 • Εφόσον είστε δωρητής των δομών μας ή προμηθευτής/συνεργάτης μας, να επεξεργαζόμαστε τις πληρωμές μας και τις οικονομικές υποχρεώσεις μας. Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία τιμολόγησης, αξιογράφων και πληρωμών αποκλειστικά και μόνο για να λάβουμε από εσάς το αντίτιμο των υπηρεσιών, μέσω συνεργαζόμενου λογιστικού γραφείου που δεσμεύεται με όρους εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας. Νομική βάση της επεξεργασίας δεδομένων αποτελεί το έννομο συμφέρον του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ» (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ).
 • Εφόσον είστε μέλη του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ», μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μέλη της εφορευτικής επιτροπής, να λαμβάνετε ενημέρωση για τα πεπραγμένα του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ», για τις επερχόμενες δράσεις και να εξασκείται τα δικαιώματά σας στις συνελεύσεις του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ»
 • Να επικοινωνούμε μαζί σας. Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που συλλέγουμε για να επικοινωνούμε μαζί σας μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιστολής, SMS και με άλλα μέσα, για να σας ενημερώσουμε για τυχόν εκκρεμότητες ή για να ζητήσουμε επιπλέον πληροφορίες για ένα αίτημά σας. Νομική βάση της επεξεργασίας δεδομένων αποτελεί το έννομο συμφέρον του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ» (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ), το οποίο προκύπτει από τον σκοπό της επικοινωνίας μας.
 • Να βελτιώνουμε τη μεταξύ μας σχέση. Χρησιμοποιούμε αρχεία επικοινωνίας για να καταλάβουμε καλύτερα τα ζητήματα που σας απασχολούν, αλλά και για να διαγνώσουμε εγκαίρως τυχόν σφάλματα και προβλήματα και έτσι να βελτιώσουμε και να ενδυναμώσουμε την ποιότητα στις μεταξύ μας σχέσεις. Νομική βάση της επεξεργασίας δεδομένων αποτελεί το έννομο συμφέρον του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ» (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ).
 • Να προστατευόμαστε από κινδύνους, να προστατεύουμε εσάς από τέτοιους και για την επίλυση τυχόν διαφορών. Χρησιμοποιούμε δεδομένα για την ασφάλεια και την προστασία των υπηρεσιών μας και για τον εντοπισμό και την πρόληψη απατηλών ενεργειών, καθώς και για την επίλυση διαφορών σε περίπτωση ανώμαλης εξέλιξης των συμβάσεών μας. Νομική βάση της επεξεργασίας δεδομένων αποτελεί το έννομο συμφέρον του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ» (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ).
 • Να συμμορφωνόμαστε με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, Εθνικής ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομική βάση της επεξεργασίας δεδομένων αποτελεί η συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ» (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του ΓΚΠΔ).
 • Κατόπιν της ρητής και χωρίς επιφύλαξη συγκατάθεσής σας θα προβούμε σε συλλογή, τήρηση και επεξεργασία των ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (ευαίσθητα δεδομένα), τα οποία οικειοθελώς χορηγείτε σ’ εμάς, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε ιδιαίτερες και συγκεκριμένες ανάγκες.

10.  Όροι Πρόσβασης Τρίτων προς τα Προσωπικά Δεδομένα σας

Τα στοιχεία που συλλέγουμε από εσάς δεν μεταβιβάζονται, πωλούνται, εκμισθώνονται ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο γνωστοποιούνται σε μη εξουσιοδοτημένους τρίτους χωρίς τη δική σας ενημέρωση και σχετική έγκριση.

Οι αποδέκτες ή τρίτοι στους οποίους ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα είναι κατά κύριο λόγο οι ακόλουθοι:

 • Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υπηρεσία, παρέχουμε πρόσβαση στο σύνολο ή σε αυστηρά ορισμένες κατηγορίες των προσωπικών δεδομένων σας, στο ανάλογο και εξουσιοδοτημένο προσωπικό μας.
 • Ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, αντιπροσώπους ή παρόχους υπηρεσιών που εργάζονται για εμάς ή παρέχουν υπηρεσίες σε εμάς, όπως λογιστές, υπεργολάβοι πληροφορικής, εταιρείες που αποστέλλουν μαζικά email εκ μέρους μας, τράπεζες, δικηγορικά γραφεία, εταιρείες υπηρεσιών ταχυδρομείου, κτλ.
 • Ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε από κοινού προσωπικά δεδομένα με τρίτους, αν αυτό ζητηθεί από εσάς ή κατόπιν δική σας συγκατάθεσης.
 • Στον βαθμό που απαιτείται ή επιτρέπεται από τον νόμο, ενδέχεται να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σας σε κρατικά όργανα και φορείς, δικαστήρια, φορείς επίλυσης εμπορικών ή άλλων διαφορών, εποπτικές και ρυθμιστικές Αρχές, για τη συμμόρφωσή μας με την ισχύουσα νομοθεσία, στις περιπτώσεις όπου κρίνουμε ότι αυτό θα επιτρεπόταν ή θα επιβαλλόταν από τον νόμο ή από ρυθμιστική ή νομική διαδικασία ή προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα, τα δικαιώματα ή την ιδιοκτησία μας ή άλλων. Τέλος, μπορεί να μοιραστούμε τις πληροφορίες σας με άλλα μέρη εμπλεκόμενα σε διενέξεις.
 • Ενδέχεται να μοιραστούμε τα δεδομένα σας με κάποια άλλη επιχειρηματική οντότητα σε περίπτωση εξαγοράς ή συγχώνευσής μας με αυτήν. Σε τέτοια περίπτωση, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ακολουθηθεί η παρούσα πολιτική προστασίας από τη νέα οντότητα με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά σας δεδομένα. Εάν αυτά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικό σκοπό, θα εισηγηθούμε την έγκαιρη ενημέρωσή σας σχετικά με αυτό και για την άσκηση των δικαιωμάτων σας.
 • Σε περίπτωση που μεταφέρουμε/διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα εκτός του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ» σε τρίτους που μας βοηθούν να παράσχουμε κάποια από τις υπηρεσίες μας, οι οποίες περιγράφονται στην παρούσα πολιτική, φροντίζουμε να αποκτούμε από αυτούς συμβατικές δεσμεύσεις (όπως συμβατικές ρήτρες) για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

11.  Διατήρηση των προσωπικών σας πληροφοριών

Διατηρούμε τα δεδομένα που συλλέγουμε για όσο χρόνο είναι απαραίτητος προκειμένου να εκπληρώσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις απέναντί σας και να συμμορφωθούμε με τις λοιπές νόμιμες υποχρεώσεις μας, όπως για παράδειγμα τις φορολογικές, τις υποχρεώσεις σχετικά με την ασφάλεια των συστημάτων μας κοκ.

Γενικά, θα διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για όσο χρόνο θα διατηρείτε συμβατική σχέση μαζί μας, είτε σε έγχαρτη, είτε σε ηλεκτρονική μορφή και, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο αυτή διακοπεί, θα τα αποθηκεύσουμε για όσο χρόνο ακόμα απαιτείται μέχρι να παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τυχόν αξιώσεων.

Αν μας έχετε παραχωρήσει τη συγκατάθεσή σας για μεγαλύτερη περίοδο διατήρησης, θα τα διατηρήσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες σας.

12.  Ασφάλεια Πληροφοριών

Το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ»  έχει λάβει εύλογα οργανωτικά και τεχνικά μέσα για να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγει σε σχέση με τις Υπηρεσίες και ιδίως τυχόν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που τυγχάνουν συλλογής. Οι συνεργάτες Πληροφορικής μας ακολουθούν διεθνή πρότυπα και πρακτικές προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των εγκαταστάσεών μας και την κρυπτογράφηση των δεδομένων.

Ωστόσο, παρόλο που λαμβάνουμε εύλογα μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας, η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι απολύτως εγγυημένη έναντι όλων των απειλών.

13.  Τα Δικαιώματά σας

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχετε όλα τα ακόλουθα δικαιώματα:

 • Δικαίωμα ενημέρωσης: Έχετε το δικαίωμα να ενημερώνεστε για τη συλλογή και χρήση των προσωπικών σας δεδομένων
 • Δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε από το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία και, εάν συμβαίνει τούτο, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε σύντομη, κατανοητή, διαφανή και εύκολα προσβάσιμη μορφή .
 • Δικαίωμα διόρθωσης: Μπορείτε να ζητήσετε και το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» θα διασφαλίσει ότι χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση θα προβεί στη διόρθωση ανακριβών ή ελλιπών Προσωπικών Δεδομένων, μεταξύ άλλων μέσω συμπληρωματικής δήλωσης.
 • Δικαίωμα διαγραφής: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» τη διαγραφή των Προσωπικών Δεδομένων που σας αφορούν, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και εμείς υποχρεούμαστε να προβούμε στη διαγραφή, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
 • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» να περιορίσει τις δραστηριότητες επεξεργασίας μόνο σε συγκεκριμένους σκοπούς, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
 • Δικαίωμα εναντίωσης: Δικαιούστε να αντιτάσσεστε, ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν. Το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» δεν θα υποβάλλει πλέον τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε επεξεργασία, εκτός εάν καταδείξει επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
 • Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων: Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, και τα οποία έχετε παράσχει σ’ εμάς, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και το δικαίωμα να ζητάτε τη διαβίβαση των λόγω δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αντίρρηση, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
 • Ανάκληση Συγκατάθεσης: Εφόσον η επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν βασίζεται στην προηγούμενη συναίνεσή σας για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της.

Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 14 και κάθε ανακοίνωση καθώς και όλες οι ενέργειες που αναλαμβάνονται σύμφωνα με τα άρθρα 15 έως 22 και το άρθρο 34 παρέχονται δωρεάν. Εάν τα αιτήματα του υποκειμένου των δεδομένων είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» μπορεί είτε

α) να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την ανακοίνωση ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας, ή β) να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.

Το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» δεν υποβάλλει τα Προσωπικά σας Δεδομένα σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που σας αφορούν ή σας επηρεάζουν σημαντικά με παρόμοιο τρόπο.

Το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» θα ικανοποιήσει το όποιο αίτημά σας σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Η δυνατότητα άσκησης ενός δικαιώματος που σας απονέμει ο νόμος, δεν συνεπάγεται πάντα τη δυνατότητα να ικανοποιηθεί πλήρως, ιδίως όταν υπάρχουν άλλες νομικές διατάξεις που το περιορίζουν. Εφόσον δεν είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας, θα σας ενημερώσουμε για τους λόγους.

14.  Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας

Το «Κοινωνικό ΕΚΑΒ»  σέβεται τα δικαιώματα που έχετε στα προσωπικά σας δεδομένα και σας διευκολύνει στην άσκησή τους. Μπορείτε να απευθύνετε οποιοδήποτε αίτημα, ερώτημα ή παράπονο σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας επικοινωνώντας τηλεφωνικά στο 2107255363 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Θα απαντήσουμε στο αίτημά σας εντός τριάντα (30) ημερών από την παραλαβή του. Στην περίπτωση που απαιτηθεί επέκταση της ανωτέρω προθεσμίας για την διερεύνηση ή/και τη διεκπεραίωση του αιτήματός σας, θα σας ενημερώσουμε σχετικά, εξηγώντας σας τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η επέκταση της προθεσμίας.

Σε κάθε περίπτωση, εάν αισθάνεστε ότι έχει παραβιαστεί η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων με οποιονδήποτε τρόπο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε παράπονο στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr)

15.  Επεξεργασία για Άλλους Σκοπούς

To «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» ενδέχεται να επεξεργαστεί περαιτέρω τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για άλλο σκοπό από εκείνο για τον οποίο τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλέχθηκαν. Στην περίπτωση αυτή θα παράσχουμε σ’ εσάς πριν από την ενδεχόμενη περαιτέρω επεξεργασία, κάθε αναγκαία πληροφορία για τον σκοπό αυτόν και άλλες τυχόν αναγκαίες πληροφορίες.

16.  Ενημέρωση

Η παρούσα Πολιτική ενδέχεται να τροποποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ή για την επίτευξη βέλτιστων πρακτικών. Από την πλευρά μας θα ανακοινώνουμε κάθε αλλαγή στην Πολιτική μας, ώστε να διασφαλίζουμε πως είστε ενήμεροι για τυχόν αλλαγές. Με την πρόσβαση στις Υπηρεσίες μας ή τη χρήση αυτών, αφού έχουμε αναρτήσει μία τέτοια ενημερωμένη έκδοση της Πολιτικής, συμφωνείτε με τις νέες πρακτικές που περιέχονται στην ενημέρωση. Η πλέον πρόσφατη έκδοση της Πολιτικής θα βρίσκεται πάντα στην ιστοσελίδα του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ» www.kinonikoekav.gr .

Έντυπη μορφή της παρούσας Πολιτικής μπορείτε να βρείτε στην έδρα του «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» μας ή μπορεί να σας αποσταλεί κατόπιν επικοινωνίας σας μαζί μας.

17.  Ερωτήσεις και Επικοινωνία

Για κάθε ερώτηση σχετικά με την παρούσα πολιτική ή γενικά την προστασία και την ασφάλεια των δεδομένων σας στο «Κοινωνικό ΕΚΑΒ», επικοινωνήστε μαζί μας στην παρακάτω διεύθυνση:

Κοινωνικό Ελληνικό Κλιμάκιο Άμεσης Βοήθειας

Δ/νση: Δ. Καζάνη 24-26 & Δασίου, Τ.Κ. 11526, Αθήνα

Τηλέφωνο: 2107255363

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.