ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ

Σεβόμενοι το δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας στην ενημέρωση, αλλά και ως κάλεσμα για τη συμβολή της στην φιλοξενία των πιο ευάλωτων προσφύγων -των ασυνόδευτων παιδιών- ενημερώνουμε ότι η δομή που λειτουργεί στην Πεντέλη αφορά στην φιλοξενία 32 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ηλικίας 12-18 ετών. Η δομή στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, μάγειρες και φροντιστές και τα παιδιά φιλοξενούνται μετά από παραπομπή από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Zούσε στο τοπικό, δημοτικό πάρκο επί μήνες, στο κρύο, στη βροχή, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Κάθε λογής άτομα τον πλησίαζαν στο πάρκο, προσπαθώντας να τον δελεάσουν με χρήματα ή με ένα ζεστό σπίτι, για να πουλήσει τον εαυτό του. Και μια μέρα, το έκανε. Έβρεχε και δεν μπορούσε να αντέξει άλλο. Οπότε πήγε. Χρειαζόταν μια στέγη. Τι θα μπορούσα ειλικρινά να του πω, από τη στιγμή που δεν είχα τίποτα να του προσφέρω για να τον αποτρέψω;». (Μαρτυρία επαγγελματία σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων)

Το oladeka.com επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας στην Κορησό Καστοριάς όπου πριν δυο μέρες αφίχθησαν οι 6 πρώτοι ανήλικοι πρόσφυγες.

1oladeka

Ο κ. Ρήγας Αντώνης,  συντονιστής της δομής «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» στην Κορησό για ασυνόδευτα ανήλικα, μας είπε:

«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και δυο μέρες, ήρθαν τα πρώτα άτομα, έξι (6) άτομα από την Αμυγδαλέζα, περιμένουμε την επόμενη ομάδα τη Δευτέρα και ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να πιάσουμε τον αριθμό γύρω στα 35 άτομα όπως έχουμε συμφωνήσει με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πρόκειται για παιδιά ασυνόδευτα, ανήλικα, έχουν περάσει από πολέμους, από εμπόλεμες ζώνες, από φτώχεια, έχουν φτάσει στα νησιά, έχουν περάσει στη θάλασσα, τα πιο πολλά με τραυματικές εμπειρίες. Προσπαθούμε να τους δώσουμε το καλύτερο φιλικό περιβάλλον και μια αίσθηση όποιας οικογένειας μπορούμε να δώσουμε, έτσι ώστε ανά αισθανθούν κατ΄ αρχάς ότι βρίσκονται σε φιλόξενο μέρος.

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image