Η θέση όπου δημιουργήθηκε το προσωρινό ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ έχει επισημανθεί πολλές φορές ότι βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας όλο τον χειμώνα. Μετατρέπεται σε λασπότοπο ακόμα και με λίγη βροχή, ενώ είναι εκτεθειμένο στους θυελλώδεις ανέμους και στον χιονιά. Η περιοχή δε στεγνώνει εύκολα, και τους χειμερινούς μήνες -ειδικά με βροχές- παραμένει λασπότοπος.

Οι ΓΧΣ καταγγέλλουν πως τα αποτελέσματα ήρθαν αργά, πέντε μήνες μετά την δημιουργία του καταυλισμού. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εξέδωσαν μία αιχμηρή επιστολή για την έκθεση προσφύγων που ζουν στο προσωρινό ΚΥΤ Μαυροβουνίου Λέσβου σε μόλυβδο.

Δεν υπάρχει ζωή χωρίς αγάπη, και δεν υπάρχει αγάπη χωρίς τρυφερότητα..

Το Κοινωνικό ΕΚΑΒ εύχεται το νέο έτος να μας αγκαλιάσει όλους με αγάπη και τρυφερότητα!

Αναχώρησε σήμερα ομάδα 86 αιτούντων άσυλο – στην πλειονότητα τους από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου – με προορισμό το Αννόβερο της Γερμανίας. Πρόκειται για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

Στη χώρα μας η ευγενής ιδέα του συνδικαλισμού έχει κακοπάθει. Και δυστυχώς όχι μόνο στα συνδικάτα του Δημόσιου Τομέα. Στον χώρο των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» (ορισμός με θεμελιακή αοριστολογία) υπάρχει μια πανσπερμία συνδικαλιστικών εκπροσωπήσεων, όπου κανείς δεν γνωρίζει πόσους εργαζόμενους και με ποιά κριτήρια εκπροσωπούν. Κλαδικά, εργασιακά, τοπικά ή πανελλαδικά σωματεία όπου η μαζικότητα είναι εξαιρετικά αμφίβολη και οι αλληλοεπικαλύψεις μεταξύ των φτάνουν τα όρια του ακατανόητου.

Σημαντικό βήμα προόδου για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα χαρακτηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, την ψήφιση του νόμου για την, μετά από 21 χρόνια, κατάργηση της προστατευτικής φύλαξης ασυνόδευτων ανηλίκων σε αστυνομικά τμήματα.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image