Μαζί με τους 12 τόμους βρέθηκε και ένας μικρός αριθμός οικογενειακών προσφυγικών βιβλιαρίων, καθώς και ατομικών εκλογικών βιβλιαρίων προσφύγων.

Το Προσφυγικό Μητρώο (Το Γενικό Αρχείο Δημοτών) Δήμου Θεσσαλονίκης 1922-1926, το μοναδικό Αρχείο Αστικής Εγκατάστασης Προσφύγων στην Ελλάδα εντοπίστηκε πριν από δύο χρόνια από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. 

Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιοκτήτες ακινήτων για ενοικίαση κατοικιών απευθύνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στο πλαίσιο του προγράμματος ¨Στέγαση & Εργασία¨, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ερευνα του εργατολόγου Αποστόλη Καψάλη για τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και το «Δίκτυο Πόλεων για την Ενταξη» αναδεικνύει τη μεγάλη πρόκληση της κινητικότητας των προσφυγικών πληθυσμών προς την ελληνική περιφέρεια με στόχο την απασχόληση και την ένταξή τους ● Εκπρόσωποι των επιχειρήσεων προτείνουν τη δημιουργία μηχανισμών που θα διευκολύνουν τη μετεγκατάσταση και την εξεύρεση εργασίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σε βίντεο που κοινοποίησαν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένα κτίριο να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Η αρμονική σύνθεση της διαφορετικότητας βρήκε την έκφρασή της στην Εθνική Λυρική Σκηνή μέσα από τη συμμετοχική παράσταση «Untitled for now: An old fable».

Στις 3 Ιουλίου παρουσιάστηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μια παράσταση πραγματικά πρωτότυπη και πρωτοποριακή. Πρόκειται για το έργο μουσικού θεάτρου με τίτλο «Untitled for now: An old fable», σε σύνθεση Άντη Σκορδή και σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση. Το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα εργαστηρίων, στα οποία συμμετείχαν Αθηναίοι έφηβοι και ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες, που φιλοξενούνται σε δομές των κοινωνικών οργανώσεων Κοινωνικό ΕΚΑΒ και Ευρωπαϊκή Έκφραση.

Ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης ανέλαβε να αφηγηθεί όχι με λόγια, αλλά με εικόνες, animation και διαρκή κίνηση, μια παλιά ιστορία

«Untitled for now: an old fable»: Εντυπώσεις από την παράσταση του Co-OPERAtive, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image