Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων με δομές φιλοξενίας από όλη την Ελλάδα οργανώνει Έκθεση έργων ασυνόδευτων ανηλίκων
Φωτογραφίες, σχέδια, κολλάζ, αφίσες, μικροαντικείμενα δημιουργήθηκαν δουλεύοντας με θέμα τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού Τα έργα εκτίθενται έως τις 31 Μαρτίου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον σε χώρο που αξιοποιεί το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η πλειονότητα των παιδιών προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι ηλικίας έως 11 ετών, ενώ όσον αφορά τα ασυνόδευτα πάνω από το 90% είναι άνω των 14 ετών. Το 23% διαμένει σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας, ένα 20% στο ΕΣΤΙΑ και μόλις 4% βρίσκεται στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης.

Νίκος Κυριακίδης

Με πεισματικό τρόπο η υπερσυντηρητική, αντιμεταναστευτική κυβέρνηση της Βαρσοβίας μπλοκάρει την είσοδο στο πολωνικό έδαφος των προσφύγων
Το δράμα του μεταναστευτικού συνεχίζει να συγκλονίζει την Ευρώπη, με τις δύο παράλληλες κρίσεις που εκτυλίσσονται ανατολικά και δυτικά να αποτυπώνουν την τραγικότητά του αλλά και τις εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις του από τις κυβερνητικές εξουσίες.

Αργυρώ Μποζώνη

«We Apologize» είναι ο τίτλος της εγκατάστασης του Αλβανού εικαστικού Αντριάν Πάτσι που αποτελεί μια συγγνώμη στους περίοικους, στους κατοίκους και στους περαστικούς μια πλατείας πολύχρωμης, πολυπολιτισμικής και υποβαθμισμένης.

Η πλατεία Βικτωρίας έχει τη συνηθισμένη πρωινή κίνηση: λιγοστοί περαστικοί και πολλά κορναρίσματα από την Γ΄ Σεπτεμβρίου. Η καθημερινότητα της πλατείας όταν δεν συμβαίνουν γεγονότα που παλιά συνδέονταν με οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων, που έπαιζαν ξύλο λίγο πριν και λίγο μετά τους αγώνες, και με το προσφυγικό που τη μετατρέπει σε έναν πελώριο άτυπο «ξενώνα», είναι σχεδόν πληκτική.

Γιώργος Παγούδης

Πρωτοβουλία 14 ευρωβουλευτών (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Αριστερά) υπέρ του πρόσφυγα ο οποίος καταδικάστηκε σε 142 χρόνια κάθειρξη ως διακινητής, επειδή πήρε το τιμόνι βάρκας που βυθιζόταν και έσωσε 32 άτομα.

Ηταν λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το 2020, όταν ακόμη μια βάρκα με 34 πρόσφυγες στη Λέσβο διασώθηκε τελευταία στιγμή λίγο πριν βυθιστεί. Η καταμέτρηση όμως που ακολούθησε έδειξε ότι δύο νεαρές γυναίκες δεν τα είχαν καταφέρει, έπεσαν στο νερό και χάθηκαν για πάντα στα παγωμένα νερά. Ο Μοχαμάντ Αμπντί ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες. Αναγνωρίστηκε όμως ως ο άνθρωπος που κρατούσε το τιμόνι, αφού όταν η βάρκα άρχισε να βυθίζεται, κράτησε την ψυχραιμία του αν και πρώτη φορά έβλεπε θάλασσα, άρπαξε το τιμόνι και κατάφερε να κρατήσει το σκάφος στην επιφάνεια διασώζοντας έτσι τους υπόλοιπους επιβάτες.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image