Το «Let The Children Talk», «Ας μιλήσουν τα παιδιά», θα φιλοξενηθεί από τις 24 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου. Ντοκουμέντα και καταγραφές της προσφυγικής πραγματικότητας, συνθέτουν μαζί με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις μια διαδρομή μέσω της οποίας οι θεατές στόχος είναι να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να κινητοποιηθούν πάνω στα ζητήματα της μετανάστευσης που δυστυχώς παραμένουν επίκαιρα.

 

Το «Let The Children Talk», «Ας μιλήσουν τα παιδιά», θα φιλοξενηθεί από τις 24 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.
Ντοκουμέντα και καταγραφές της προσφυγικής πραγματικότητας, συνθέτουν μαζί με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις μια διαδρομή μέσω της οποίας οι θεατές στόχος είναι να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να κινητοποιηθούν πάνω στα ζητήματα της μετανάστευσης που δυστυχώς παραμένουν επίκαιρα.

Ντοκουμέντα και καταγραφές της προσφυγικής πραγματικότητας, μαζί με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, συνθέτουν μια διαδρομή με στόχο οι θεατές να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να κινητοποιηθούν πάνω στα ζητήματα της μετανάστευσης που δυστυχώς παραμένουν επίκαιρα.

Μαζί με τους 12 τόμους βρέθηκε και ένας μικρός αριθμός οικογενειακών προσφυγικών βιβλιαρίων, καθώς και ατομικών εκλογικών βιβλιαρίων προσφύγων.

Το Προσφυγικό Μητρώο (Το Γενικό Αρχείο Δημοτών) Δήμου Θεσσαλονίκης 1922-1926, το μοναδικό Αρχείο Αστικής Εγκατάστασης Προσφύγων στην Ελλάδα εντοπίστηκε πριν από δύο χρόνια από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. 

Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιοκτήτες ακινήτων για ενοικίαση κατοικιών απευθύνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στο πλαίσιο του προγράμματος ¨Στέγαση & Εργασία¨, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ερευνα του εργατολόγου Αποστόλη Καψάλη για τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και το «Δίκτυο Πόλεων για την Ενταξη» αναδεικνύει τη μεγάλη πρόκληση της κινητικότητας των προσφυγικών πληθυσμών προς την ελληνική περιφέρεια με στόχο την απασχόληση και την ένταξή τους ● Εκπρόσωποι των επιχειρήσεων προτείνουν τη δημιουργία μηχανισμών που θα διευκολύνουν τη μετεγκατάσταση και την εξεύρεση εργασίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image