Πρόγραμμα «Νεφέλη»

Παιδιά Χωρίς Γονείς, Χωρίς Οικογένεια..

Μάθε περισσότερα

Παιδιά Έρμαια

Αποκλεισμός Και Εκμετάλλευση Των Ασυνόδευτων Ανηλίκων Στην Ελλάδα, Την Ιταλία Και Την Ισπανία

Μάθε περισσότερα

Προκήρυξη θέσεων εργασίας

Στο πλαίσιο του «Προγράμματος Νεφέλη», που θα υλοποιηθεί με τη στήριξη του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης και αφορά στη λειτουργία Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων  Αρρένων 12-18 ετών» 

Μάθε περισσότερα

Κοινωνικό ΕΚΑΒ

Μια ανεξάρτητη κοινωνική οργάνωση με στόχο την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού

Μάθε περισσότερα

Πρόγραμμα «Θέτις»

Πρόγραμμα φροντίδας για τους πρόσφυγες με αναπηρία

Μάθε περισσότερα

Γίνε μέλος της ομάδας

Για να πετύχει αυτή η προσπάθεια του Κοινωνικού ΕΚΑΒ χρειάζεται και τη δική σου βοήθεια

Βοήθησε

Κάνε Μία Δωρεά

Και η μικρότερη προσφορά σημαίνει πολλά για να βοηθήσει ανθρώπους και ομάδες

Πρόσφερε τώρα

Μία εικόνα .. χίλιες λέξεις ..

Και η μικρότερη προσφορά σημαίνει πολλά για να βοηθήσει ανθρώπους και ομάδες

Γίνε εθελοντής

Για να πετύχει αυτή η προσπάθεια του Κοινωνικού ΕΚΑΒ χρειάζεται και τη δική σου βοήθεια. Εάν κι εσύ θα ήθελες να διαδραματίσεις ενεργό ρόλο στην προσπάθεια μας να επιτύχουμε την αποστολή μας, γίνε Εθελοντής τώρα!

Κάνε μία δωρεά

Και η μικρότερη προσφορά σημαίνει πολλά για να βοηθήσει ανθρώπους και ομάδες, οι οποίοι έχουν χάσει τη δυνατότητα να καλύψουν οι ίδιοι τις βασικές τους ανάγκες. Γίνε και εσύ ένας κρίκος στην αλυσίδα προσφοράς του Κοινωνικού ΕΚΑΒ

Πρόγραμμα «Θέτις»

Το Κοινωνικό ΕΚΑΒ, με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και σε συνεργασία με την οργάνωση ΑΡΣΙΣ, υλοποιεί από τον Νοέμβρη 2017 πρόγραμμα φροντίδας για τους πρόσφυγες με αναπηρία.


Πρόσφυγας Και Ανάπηρος: Η «Αφανής Δυστυχία» Του Προσφυγικού Δράματος

Το προσφυγικό δράμα έχει την ορατή του πλευρά: εικόνες από καταυλισμούς, νεαροί πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα κοκ. Υπάρχει όμως και μια αόρατη (για τους περισσότερους) πλευρά του δράματος, αυτό που ονομάζω «αφανή δυστυχία». Αυτοί είναι οι πρόσφυγες με αναπηρία. Δεν ξέρουμε καν πόσοι είναι! Δεν υπάρχει καμία συστηματική καταγραφή τους..


Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα και άρθρα

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις εξελίξεις σε θέματα με στόχο την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα αλλά και για τη δράση του Κοινωνικού ΕΚΑΒ για την προστασία των προσφύγων και των αναγκαστικά εκτοπισμένων.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Α.Π. 215 AA

  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ∆ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ Α.Π.: 215ΑΑ ΓΙΑ ΤΗΝ AΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ CPV:...

Read More

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Α.Π. 213 AA

  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Για την απευθείας ανάθεση παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου και υποστήριξης της λειτουργίας του...

Read More

Συνέντευξη του κ. Βουδούρη για το προσφυγικό στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ

Συνέντευξη του κ. Βουδούρη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ για το προσφυγικό. [13/02/2020]

Read More

Και η μικρότερη προσφορά σημαίνει πολλά Εσύ πόσο μπορείς να βοηθήσεις?

Κάνε μία δωρεά Γίνε εθελοντής

Οι εθελοντές μιλούν για το έργο τους

Εμμανουέλα Μωραΐτου

Εντύπωση κάνουν τα φοβισμένα μάτια του. Σύριος, 18 χρονών, ξανθός. Φαίνεται να μην είναι φτιαγμένος για να αντέξει την σκληρότητα της προσφυγιάς. Και δεν την άντεξε… Τον συναντάμε στον κήπο του ψυχιατρείου. Για μια ώρα μας αγνοεί, ούτε μας κοιτάζει... Σιγά-σιγά ξεθαρρεύει, αρχίζει να μιλάει, πρώτα στα αραβικά... μετά λέμε κάποιες φράσεις στα αγγλικά… Είχε τρεις μήνες να επικοινωνήσει! Έφυγα με την αίσθηση ότι εκείνη την ημέρα είχαμε καταφέρει κάτι σημαντικό.

Εμμανουέλα Μωραΐτου

Μαρία Δημητροπούλου

Το μυαλό μου στοιχειώνουν τα παραπληγικά παιδιά. Η φωνή τους σιγανή, η επαφή τους με τον έξω κόσμο ανύπαρκτη, η ενασχόλησή τους με κάτι δημιουργικό απούσα. Η οικογένεια τις περισσότερες φορές υποστηρικτική, αλλά απομονωμένη. Η προσφυγιά την έχει εξουθενώσει χρειάζεται και αυτή στήριξη. Όταν τελειώνει η μέρα και μένω μόνη, αναρωτιέμαι πως αντέχεται τόση δυστυχία…
 

Μαρία Δημητροπούλου

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image