Το Κοινωνικό ΕΚΑΒ οργανώνει Ημέρα Αιμοδοσίας - Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Το Κοινωνικό ΕΚΑΒ, οργάνωση καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού, αναλαμβάνει και ευρύτερες δράσεις που άπτονται της κοινωνικής ευθύνης του. Με τη διοργάνωση Ημέρας Αιμοδοσίας, η οργάνωσή μας αποσκοπεί καταρχήν να καταθέσει την δική του συμβολή στο κρίσιμο θέμα της αιμοδοσίας στην χώρα μας, αλλά επίσης και να ευαισθητοποιήσει το κοινό στην κοινωνική ανάγκη της εθελοντικής προσφοράς.

Η προσφορά αίματος είναι αφενός μια αναγκαία και αναντικατάστατη πράξη ιατρικής συμπαράστασης προς ασθενείς συμπολίτες μας, αλλά είναι και μια αμιγώς εθελοντική πράξη, που σηματοδοτεί την ύπαρξη μη εμπορεύσιμων αγαθών. Αυτό αποκτά μια ιδιαίτερη αξία, σε μια εποχή όπου ο εθελοντισμός τείνει να απαξιωθεί, ενώ ένα διογκούμενο ρεύμα ωθεί τους ανθρώπους προς στάσεις ατομικιστικής αναδίπλωσης.

Η αξία της αιμοδοσίας ως στήριξη του συστήματος υγείας είναι εύκολα αντιληπτή, αν αναλογιστούμε ότι ένας αιμοδότης προσφέρει, σε μια συνεδρία, αίμα το οποίο αντιστοιχεί σε 4 μονάδες μετάγγισης, που δύναται ενίοτε να σώσουν 4 ζωές, και αποτελούν σε κάθε περίπτωση τον μοναδικό τρόπο να ανακουφιστούν άνθρωποι σε κίνδυνο.

Την ίδια μέρα, θα γίνει συγκέντρωση φαρμάκων με την υποστήριξη του GIVMED, οργάνωση συλλογής φαρμάκων και δωρεάν διάθεσης  σε ευάλωτα άτομα.

Το Κοινωνικό ΕΚΑΒ, σε συνεργασία  με το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, που έχει μακρόχρονη εμπειρία στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνει:

Ημέρα Αιμοδοσίας, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, από 15:00 έως 19:00
στην έδρα του, οδός Δημητρίου Καζάνη 24, στην Αθήνα (Αμπελόκηποι).

Πρακτικές οδηγίες προς τους αιμοδότες

Για την διεκπεραίωση της αιμοδοσίας,  πρέπει να γνωρίζετε:

1.    Δεν πρέπει να έχετε καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.

2.    Πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση, έχοντας κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες το προηγούμενο βράδυ.

3.    Μπορείτε να έχετε καταναλώσει ελαφρύ πρωινό ή γεύμα, χωρίς να έχετε γευματίσει τις 6 προηγούμενες ώρες.

4.    Πρέπει να αποφύγετε το κάπνισμα τουλάχιστον μία ώρα πριν την αιμοδοσία.

5.    Πρέπει να έχετε μαζί σας τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. ή την ταυτότητά σας.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image