Ανακοίνωση Κοινωνικού ΕΚΑΒ

Το Κοινωνικό ΕΚΑΒ κατέγραψε τις κατευθύνσεις της πρώτης κυβερνητικής τοποθέτησης σχετικά με το προσφυγικό και θεωρεί ως θετικό στοιχείο την ανάδειξη της φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών ως προτεραιότητα. Απομένει να προχωρήσει άμεσα η εφαρμογή αυτών των κατευθύνσεων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ασυνόδευτους ανήλικους να φιλοξενηθούν δε κατάλληλες συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό ΕΚΑΒ έχει κάνει ήδη από το 2018 αναλυτικές προτάσεις στο Υπουργείο αρμόδιο για την Κοινωνική Αλληλεγγύη για συγκεκριμένες δυνατότητες δημιουργίας δομών φιλοξενίας. Στη συνέχεια, έχοντας διερευνήσει 27 κτίρια υποψήφια να αποτελέσουν δομές φιλοξενίας, έχει καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες ολοκληρωμένες προτάσεις για την φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων σε δυο δομές στην Αττική και μία στη Βόρεια Ελλάδα. Η πρόταση αυτή αφορά συνολικά 108 παιδιά και θα δώσει εργασία σε 70 εργαζόμενους, αξιοποιώντας κοινοτικά κονδύλια, τα οποία μένουν προς το παρόν αδιάθετα.

Το θέμα των ασυνόδευτων παιδιών έχει αποτελέσει μελανί κηλίδα για την χώρα μας, με εκατοντάδες παιδιά να διαβιώνουν υπό δραματικές συνθήκες, στους δρόμους ή ακόμα και σε αστυνομικά κρατητήρια, ενώ η χώρα μας έχει υποστεί αλλεπάλληλες καταδίκες από διεθνείς οργανισμούς.

Στόχος του Κοινωνικού ΕΚΑΒ είναι να συμβάλει στην επίλυση του θέματος αυτού, προσφέροντας όχι μόνο στέγαση και σίτιση, αλλά αναλαμβάνοντας ολοκληρωμένη δράση ώστε τα παιδιά αυτά να μεγαλώσουν υπό φυσιολογικές συνθήκες, να ξαναβρούν την οικογένειά τους χάρη στις διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης ή/και να ενταχθούν αρμονικά στην Ελληνική κοινωνία.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image