Συνεχίζουμε τις πολιτιστικές μας δραστηριότητες συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Διαπολιτισμικών Ξεναγήσεων "Multaka"

Οι έφηβοι πρόσφυγες των Δομών "Kαλλίστη 1&2" συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Multaka" που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο πλαίσιο των ενταξιακών της δράσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η λέξη “Multaka” στα αραβικά σημαίνει σημείο συνάντησης και το εν λόγω έργο έχει ενταχθεί στη Δράση «Ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των πολιτών τρίτων χωρών». Οι έφηβοι πρόσφυγες που διαμένουν στις Δομές φιλοξενίας του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, έλαβαν μέρος σε ξενάγηση που έγινε στην Αρχαία Αγορά, από «διαπολιτισμικούς περιηγητές» μετανάστες, πρόσφυγες ή άτομα με μεταναστευτικό υπόβαθρο, οι οποίοι έλαβαν ειδική επιμόρφωση από προσωπικό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μέσα από το Multaka, οι μετανάστες/πρόσφυγες, έρχονται σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, γίνονται κοινωνοί, αλλά και πρεσβευτές του, ενώ παράλληλα γνωρίζουν στο ελληνικό κοινό όψεις της δικής τους κουλτούρας και μεταφέρουν εμπειρίες και βιώματα τους, τα οποία αποτελούν έναυσμα για έναν γόνιμο διαπολιτισμικό διάλογο, με απώτερο στόχο τη συνειδητοποίηση κοινών αξιών και αναγκών που συνέχουν τις ανθρώπινες κοινωνίες.

 

 

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image