Σήμερα θα θέλαμε να σας μιλήσουμε για το "Βιβλιοπλοίο"!

Μια ομάδα εφήβων και όχι μόνο, που αποδεικνύει ότι η συλλογική προσφορά και το αίσθημα αλληλεγγύης δεν θα χαθούν εύκολα.  
 
Η ομάδα Βιβλιόπλοιο, έδειξε στα παιδιά μας για ακόμη μια φορά την αγάπη του, προσφέροντας ρουχισμό για τα αγόρια που μένουν στις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Κοινωνικού ΕΚΑΒ. Tο Βιβλιοπλοίο ήταν μία ιδέα του έφηβου μαθητή Ορέστη Μικελάκη, που ξεκίνησε πέρυσι τέτοια εποχή εν μέσω καραντίνας, όταν άρχισε να καθαρίζει τη βιβλιοθήκη του από τα παιδικά βιβλία. Θέλησε να δωρίσει αυτά τα βιβλία του και με παρότρυνση του θείου του έμαθε για μια ανάλογη δράση στην Κρήτη. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει την ομάδα "Βιβλιοπλοίο", σε συνεργασία με φίλους και συμμαθητές τους.
 
Ο Ορέστης με τον αδελφό του και τους συμμαθητές του Εύα, Ελευθερία, Μαρία, Δήμητρα και Ιάσονα, αποτέλεσαν τα πρώτα μέλη της ομάδας, που μάζεψαν και τα πρώτα βιβλία. Τα παιδιά για να ενισχύσουν τη δωρεά τους απευθύνθηκαν σε βιβλιοπωλέια και εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς και άλλους ανθρώπους, μεγαλώνοντας την ομάδα τους - Βιβλιοστύλ, Εκδόσεις Κέδρος - Kedros Publishers, CLC Educational, Xyndaraki - . Ο κάθε ένας πρόσφερει πλέον με τον δικό του τρόπο στην δράση του Βιβλιoπλοίου, που πλέον δε δωρίζει μόνο βιβλία, αλλά είναι πάντα έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Έτσι ξεκίνησε και η σχέση του Κοινωνικού ΕΚΑΒ με το Βιβλιοπλοίο, όταν ο Ορέστης και οι υπόλοιποι εθελοντές έσπευσαν να μας στηρίξουν. Από πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, το Βιβλιοπολοίο έχει προσφέρει στους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες της οργάνωσης μας, βιβλία, ρουχισμό, γραφική ύλη και βρίσκεται σταθερά δίπλα μας με αγάπη και αφοσίωση.
 
Ένα ευχαριστώ είναι λίγο! Είμαστε χαρούμενοι που σας έχουμε στο πλευρό μας και περήφανοι που μια τόσο όμορφη ιδέα υπήρξε πρωτοβουλία έφηβων μαθητών που είναι έτοιμοι να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο μέρος για κάθε άνθρωπο !  
FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image