Εξερευνώντας τον Υμηττό με τα παιδιά της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων "Νεφέλη 2"

Το Σάββατο 20 Nοεμβρίου, γιορτάσαμε με ένα αρκετά ιδιαίτερο τρόπο την Παγκόσμια μέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

  • Μαζί με την Παρέα του Δάσους και τα μικρά μας παιδιά από τη Δομή "Νεφέλη 2" είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε μέρος σε ένα εργαστήριο εξερεύνησης στο βουνό του Υμηττού, όπου μάθαμε για τη χλωρίδα και την πανίδα του, συλλέξαμε στοιχεία της φύσης, εξερευνήσαμε και μάθαμε μέσα από τις ερωτήσεις των παιδιών. Τα παιδιά απόλαυσαν το δικαίωμά τους στην διασκέδαση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία με τον καλύτερο τρόπο!
  • Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Είναι μια μέρα που μας θυμίζει κάτι που πολύ συχνά ξεχνάμε και θα πρέπει να το σκεφτόμαστε καθημερινά.
  • Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης. Εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες πολεμικών συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες μένουν ορφανά ή και σκοτώνονται από ασθένειες λόγω απουσίας περίθαλψης.
  • Ας μην ξεχνάμε όμως ότι μια παγκόσμια ημέρα δεν κάνει την διαφορά. Η κάθε μέρα μετράει και όλοι οφείλουμε να πάρουμε αυτά τα παιδιά υπό την προστασία μας.


Photos by Athanasia Nikolopoulou

 

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image