“THE EUROPEAN WAY OF LIFE: Our rights and freedoms” Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Δομή #Νεφέλη2

Στόχος του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στη Δομή Πεντέλης, ήταν η εξοικείωση των ασυνόδευτων ανηλίκων με τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που ισχύουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων με απώτερο σκοπό να έρθουν σε επαφή με τις ευρωπαϊκές αξίες και να προσεγγίσουν έννοιες του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.
Ακολουθώντας τις θεματικές «Αξιοπρέπεια» - «Ελευθερίες» - «Ισότητα» δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο περιεχόμενο των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, συσχετίζοντας τις προβλέψεις και αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο οι ελευθερίες και τα δικαιώματα αλληλοσυμπληρώνονται και ταυτόχρονα συγκρούονται στην εφαρμογή τους.


Αναλύθηκαν εκτενώς ζητήματα ισότητας και αυτοπροσδιορισμού, ενώ συζητήθηκε με ζωηρό ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο η τέχνη και η επιστήμη είναι ελεύθερες να ασκούν κριτική ακόμη και στη θρησκεία.
Στο τέλος του σεμιναρίου με χαρά διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά μπορούσαν - μεταξύ άλλων - να αναγνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση μπορούσε να συνδυαστεί με το αντίστοιχο δικαίωμά τους στην εργασία.
Επιστημονική εποπτεία σεμιναρίου, δημιουργία και επιμέλεια εκπαιδευτικού υλικού: Μαρίτα Λιόντου, Παναγιώτης Παπαγεωργίου


Εκπαιδευτές:
Μαρίτα Λιόντου, Δικηγόρος LlM, ethics expert
Κατερίνα Μανούσου Αλεξίου, Δικηγόρος LlM, ΜΚΟ Human Rights 360o
Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Δικηγόρος Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων Νεφέλη ΙΙ, ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑ

  

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image