Εμπνευσμένοι από την κινητική τέχνη και τα πολύχρωμα κρεμαστά έργα του Alexander Calder, τα παιδιά της Δομής "Νεφέλη 1" έφτιαξαν τις δικές τους δημιουργίες. Η εθελόντρια δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, παρουσίασε τα παραδείγματα των έργων, έδωσε τις βασικές οδηγίες και τα χρήσιμα tips για τις κατασκευές και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι της δομής άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη, ξεκινώντας τη δημιουργική διαδικασία.
Ταυτόχρονα μια άλλη ομάδα παιδιών, υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Βάζου, εντάχθηκε στον κόσμο της φωτογραφίας, παρακολουθώντας μια πρώτη παρουσίαση για το εργαστήριο συμμετοχικής φωτογραφίας που ξεκινάει τώρα στη δομή. Τα ίδια τα παιδιά φωτογράφισαν τις δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και άρχισαν να πειραματίζονται με τη φωτογραφία και τον κόσμο της τέχνης.
Αυτό που εντυπωσιάζει κάθε φορά όλους τους παρευρισκόμενους, είναι η αφοσίωση και ο ενθουσιασμός που επιδεικνύουν τα παιδιά στα δημιουργικά εργαστήρια. Με συγκέντρωση, υπομονή και προσήλωση καταπιάνονται με την πρώτη ευκαιρία και με την καρδιά και το μυαλό, δημιουργούν και μπαίνουν στον κόσμο της τέχνης με τον δικό τους τρόπο. Σε μια εποχή που η δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν μεγάλη διέξοδο και μια πρόσφορη οδό για την έκφραση των συναισθημάτων και των σκέψεων των παιδιών, που διανύουν μια περίπλοκη φάση της ζωής τους.... Και κάπως έτσι χαμογελάμε και δημιουργούμε όλοι μαζί ανταλλάσσοντας ιδέες, συναισθήματα και σκέψεις και δημιουργώντας σημαντικά και χρήσιμα εφόδια που θα συνοδεύουν τα παιδιά σε όλη τους τη ζωή!
Ευχαριστούμε και πάλι την Christina Vazou, τη Θεοφανώ Κατωμονιάτη και τη Ραφαηλία Τσιρίδου για την παροχή των απαραίτητων υλικών και την καθοδήγηση των εργαστηρίων.