«ΣUΠΕR» - Διαπολιτισμική παράσταση θεάτρου με τη συμμετοχή ανήλικων προσφύγων του Κοινωνικού ΕΚΑΒ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Κοινωνικό ΕΚΑΒ πραγματοποίησε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής,  μέσω του προγράμματος Co OPERAtive*.
Έφηβοι πρόσφυγες που διαμένουν στα Κέντρα Φιλοξενίας του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, έλαβαν μέρος στα εξάμηνα εργαστήρια μαζί με μια ομάδα Αθηναίων εφήβων, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν την Παρασκευή, 31 Μαΐου μια διαπολιτισμική παράσταση μουσικού θεάτρου με τίτλο «ΣUΠΕR»!
 
"Ποια ήταν τα όνειρά μου όταν ήμουν μικρός;"
"Ποια είναι τώρα;"
"Τελικά ποιος σούπερ ήρωας θέλω να είμαι;"
Τα παιδιά ξετύλιξαν μπροστά μας τις σκέψεις τους, τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους γύρω από την έννοια της ταυτότητας, της μετακίνησης, των ονείρων και των δικαιωμάτων. Όπως κάθε χρονιά έτσι και αυτή, η παράστασή άφησε άφωνο το κοινό που ξέσπασε σε χειροκροτήματα.  Η ομάδα του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, φίλοι και συνεργάτες αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Ηρακλής Μοσκώφ και η Προϊσταμένη Ένταξης και Υποστήριξης Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Γκέλη Αρώνη, ήταν εκεί σε αυτή τη σημαντική στιγμή για τους έφηβους συμμετέχοντες.
 
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτές και τους συντελεστές του προγράμματος, που κάθε χρόνο ανοίγουν ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών προσφύγων και κοινωνίας, μέσω της τέχνης του θεάτρου και της μουσικής.
 
 
*To Co-OPERAtive υλοποιήθηκε σε στενή συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με το Κοινωνικό ΕΚΑΒ και την Ευρωπαϊκή Έκφραση.
 
Συντελεστές παράστασης:
Μουσική σύνθεση, ηλεκτρονικά: Πάνος Ηλιόπουλος
Κείμενα: Συμμετέχουσα μεικτή ομάδα Αθηναίων και ασυνόδευτων αιτούντων άσυλο εφήβων
Επιμέλεια Κειμένων – Στίχοι: Ελένη Μολέσκη, Αργυρώ Χιώτη
Διεύθυνση μουσικού συνόλου: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Σκηνικά, κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Γεβετζή
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική διδασκαλία: Βάσω Καριώτη
Με τη συμμετοχή της μεικτής ομάδας Αθηναίων και ασυνόδευτων αιτούντων άσυλο εφήβων
Μουσικό σύνολο: Ομάρ Αμποζέκρυ (νέυ), Ιάσων Καραχάλιος (κλαρινέτο), Πάνος Ηλιόπουλος (πιάνο), Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (τσέμπαλο), Ζωή Πουρή (βιολί), Ζυλί Σταλντέρ (βιόλα ντα γκάμπα, κοντραμπάσο)
Φωτό: Βαλέρια Ισάεβα
 
FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image