«Κοινωνικό ΕΚΑΒ: Μια κοινωνική οργάνωση του σήμερα» - Μια Ημερίδα περίσκεψης για την κοινωνική δράση

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, εργαζόμενοι και φίλοι του Κοινωνικού ΕΚΑΒ συγκεντρώθηκαν στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν όλους όσους δραστηριοποιούνται στο ανθρωπιστικό κίνημα.

Η εκδήλωση έδωσε το βήμα σε όλους να εκφράσουν τις σκέψεις τους σχετικά με τα ζητήματα του προσφυγικού/μεταναστευτικού, την αστεγία, τους «νέους φτωχούς» και γενικά για τα προβλήματα που γεννά η εξάπλωση του κοινωνικού αποκλεισμού στην εποχή των κρίσεων. Ταυτόχρονα αποτέλεσε και μια ευκαιρία συνεύρεσης των ανθρώπων που μαζί σηκώνουν το βάρος της καθημερινής δράσης του Κοινωνικού ΕΚΑΒ.

Μεταξύ των θεμάτων αυτών, έγινε μια αναδρομή στη γένεση του Κοινωνικό ΕΚΑΒ στο πλαίσιο του ανθρωπιστικού κινήματος, στη χώρα μας και διεθνώς, ο ιδιαίτερος σκοπός του, οι δράσεις του και η επιδιωκόμενη συμβολή του στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Επίσης, συζητήθηκαν οι κατά των κοινωνικών οργανώσεων απαξιωτικές ενέργειες, οι οποίες εκδηλώνονται μέσω ορισμένων ΜΜΕ. Οι ενέργειες αυτές εκμεταλλεύονται την αοριστία της ονομασίας ΜΚΟ (αρνητικός προσδιορισμός που αναφέρεται σε «τι δεν είναι» αυτές οι οργανώσεις) για να εξομοιώσουν ιδιοτελείς πρωτοβουλίες με αυθεντικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Κατά γενική ομολογία, η Ημερίδα προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων, και αποφασίστηκε να δοθεί συνέχεια στο προσεχές μέλλον…

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image