Παρουσίαση του βιβλίου «Παιδικές διαδρομές σε καιρό πολέμου» - 21/03/2024

«Παιδικές διαδρομές σε καιρό πολέμου»* είναι ο τίτλος του βιβλίου που εκδίδει το Κοινωνικό ΕΚΑΒ. Αποτελείται από μια συγκλονιστική συλλογή προσωπικών αφηγήσεων ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων, που φιλοξενούνται σήμερα στις δομές της οργάνωσης.

Περισσότερα από δυο χιλιάδες προσφυγόπουλα βρίσκονται στη χώρα μας. Αυτοί οι «ασυνόδευτοι ανήλικοι», όπως τους ονομάζουμε κάπως ψυχρά στα διοικητικά έγγραφα, έχουν χάσει τα πάντα. Όχι μόνο το σπίτι τους, το χωριό ή την πόλη τους, όπως και κάθε άλλος πρόσφυγας, αλλά και την αγκαλιά της μάνας τους, τη στοργή του πατέρα τους, ακόμα και την απλή παρουσία κάποιου συγγενή.

Το παρόν βιβλίο αποσκοπεί να ρίξει λίγο φως στις διαδρομές αυτών των παιδιών. Είναι μια απευθείας μαρτυρία της τραγωδίας που τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν την χώρα τους, της βίας και των κινδύνων ενός δραματικού ταξιδιού, τους φόβους τους και τις ελπίδες τους.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, κ. Ηρακλής Μοσκώφ, η ηθοποιός και δραματουργός, κ. Ελένη Μολέσκη, ο δημοσιογράφος του Kontra Channel κ. Πάνος Χαρίτος και η Γενική Διευθύντρια του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, κ. Μαρία Δημητροπούλου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του Τhe Press Project κ. Κωνσταντίνος Πουλής. Ο ηθοποιός Μάριος Ιωάννου θα αναγνώσει αποσπάσματα του βιβλίου και θα ακολουθήσει συναυλία από το σχήμα «Ηλίας Μαντικός Quartet».

Την παρουσίαση του βιβλίου θα χαιρετίσει η κ. Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου και ο πρόεδρος του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, κ. Οδυσσέας Βουδούρης, θα μιλήσει για την φιλοξενία των παιδιών στις δομές.

* To βιβλίο δημιουργήθηκε από το Κοινωνικό ΕΚΑΒ, εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2023 από τις Εκδόσεις Διάνοια και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

FaLang translation system by Faboba

Style Selector