Στο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων "Νεφέλη 2", τα απογεύματα γεμίζουν με δημιουργία. Οι έφηβοι πρόσφυγες που φιλοξενούμε συμμετέχουν σε εργαστήρια ζωγραφικής και κεραμικής που οργανώνονται από το προσωπικό της δομής, δίνοντας σχήμα και χρώμα στις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Δεν υπάρχουν περιορισμοί—μόνο ελευθερία να εκφραστούν, να ονειρευτούν, να θυμηθούν.
Για αυτά τα παιδιά, που έφτασαν στην Ελλάδα χωρίς την οικογένειά τους, η τέχνη γίνεται κάτι περισσότερο από μια δραστηριότητα. Είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους, να αναμετρηθούν με το παρόν τους και να βρουν μια νέα φωνή. Μέσα από τα χρώματα και τον πηλό, αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες—ιστορίες δύναμης, απώλειας, αλλά και ελπίδας.
Κάθε πινελιά είναι ένα βήμα προς τη μέλλον, κάθε δημιούργημα ένα κομμάτι του εαυτού τους που βρίσκει χώρο να ανθίσει. Εδώ, στη "Νεφέλη 2", οι μέρες κυλούν με τέχνη, αλληλεγγύη και μια βαθιά ανάγκη για μια νέα αρχή.
*Τα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων λειτουργούν με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικών πόρων, μέσω του Ταμείου Ασύλου και Ένταξης 2021-2027.