Κάνε μια δωρεά

Η ΜΚΟ μας και η επείγουσα ανάγκη ψυχιάτρου για τους ασυνόδευτους ανηλίκους

Από τον Οκτώβριο του 2019, το Κοινωνικό ΕΚΑΒ,  ανέλαβε τη λειτουργία τριών Δομών φιλοξενίας για ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες στο πλαίσιο του προγράμματος “Νεφέλη”.

Οι δύο από τις τρεις Δομές, βρίσκονται στην Αθήνα και προσφέρουν στέγαση σε 72 παιδιά. Ο κύριος στόχος της δράσης είναι να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών ώστε να ενσωματωθούν στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, καθώς και να παρασχεθεί νομική υποστήριξη στις διαδικασίες επανένωσής τους με τις οικογένειές τους.

Δυστυχώς, μερικά από τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές, αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα που απαιτούν συχνή ψυχιατρική παρακολούθηση. Στον αρχικό προγραμματισμό δεν προβλεπόταν η εμπλοκή παιδοψυχιάτρου στις Δομές, κατόπιν όμως επείγουσας ανάγκης και σύστασης των γιατρών του δημόσιου νοσοκομείου που εξέτασαν τα παιδιά, θεωρείται επείγουσα η πρόσληψη ενός ειδικού ιατρού που θα παρακολουθεί τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δυστυχώς, οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας δεν μας παρέχουν αυτό το είδος καθημερινής φροντίδας και ως εκ τούτου, οφείλουμε να προσλάβουμε έναν ψυχίατρο για τις Δομές που λειτουργούμε.

Μπορείτε να μας βοηθήσετε!

Για την παροχή ψυχιατρικής υποστήριξης σε αυτά τα παιδιά χρειαζόμαστε 8000 ευρώ, ούτως ώστε να προσλάβουμε  ένα παιδοψυχίατρο.

Η απαιτούμενη οικονομική επιβάρυνση είναι ιδιαίτερα υψηλή σε σχέση με τους μειωμένους οικονομικούς μας πόρους, οπότε δεν είμαστε σε θέση να παρέχουμε στα παιδιά τη συχνή ψυχιατρική υποστήριξη που χρειάζονται.

 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απευθύνουμε έκκληση προς εσάς, για να μας στηρίξετε σε αυτή την προσπάθεια. Η κακή ψυχική υγεία αυτών των παιδιών μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με τη βοήθεια ειδικού ψυχίατρου. Οποιοδήποτε χρηματικό ποσό είναι σημαντικό και μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου μας!

Η υποστήριξη μιας τέτοιας προσπάθειας δίνει ελπίδα και ενισχύει τα όνειρα αυτών των παιδιών, που έχουν τραυματιστεί ψυχικά και σωματικά από τις σκληρές εμπειρίες του πολέμου και της μετανάστευσης.

Στηρίξετε σε αυτή την προσπάθεια - Κάνετε μία δωρεά εδώ!

Κάθε προσφορά.. μικρή ή μεγάλη, μας βοηθά να ανταπεξέλθουμε στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται στις Δομές μας

Η προστασία ενός ασφαλούς σπιτιού είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα 

Γίνε Εθελοντής ή κάνε μία Δωρεά για να στηρίξεις τις ζωές ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα.

Μπορείτε να στηρίξετε το έργο του Κοινωνικού ΕΚΑΒ κάνοντας δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό:

ΙΒΑΝ GR9102603740000750200505309 (Eurobank)

Για περισσότερες πληροφορίες:
kinonikoekav@kinonikoekav.gr
+30 210 7255 363

FaLang translation system by Faboba

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image